Bag-of-trix

Här hittar du bloggen bästa inlägg i respektive kategori - enjoy!


Odla ditt badass


InvesteraIntervjuer


Svammel


Verktyg


10 kommentarer :

 1. Hej Utdelningsseglaren!

  Riktigt bra initiativ med en egen sida för dessa användbara tips! Riktigt bra tips dessutom, uppskattas!

  Må väl!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack ska du ha - kul att du är aktiv och kommenterar :)

   Radera
 2. Hej! Tack för en riktigt bra kalassammanställning! Hur bor du som lyckats få en så låg kostnad för hemförsäkring? Säg villa så har jag bra förhandlingsläge med mitt försäkringsbolag :-). Hälsar Lars D

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Lars och tack även för din kommentar!

   Bor i bostadsrätt runt 50 kvm. Bostadsrättstilllägget ingår via föreningen så det är en fördel. Säga upp onödiga försäkringar och höja självrisken är väl egentligen inte någon riktig besparing men minskar pengarna som går ut varje månad i a f. Har ju bra självförsäkring genom utdelningarna :)

   Själva förhandlingsdelen däremot får väl räknas som en besparing iaf.

   Radera
 3. Tack för trevlig söndagsläsning! Är supertaggad för att kunna öka mitt sparande nu när flyttlasset går till Sverige. Dock är jag lite i ett dilemma. Gå tillbaka till jobbet i Sverige, få lön och kunna spara större delen av lönen 90-100% av lönen. Eller ta det lite lugnt, styra över min egen tid och få mer tid för familjen. Vi klara att leva på en lön och fortsätta spara som i dagsläget ca 20-25% av inkomsterna. När jag började spara aktivt så hade jag satt upp ett mål på 1 miljon inom 8 år. Med jobb så kan jag nå mitt mål redan efter 2.5 år. Tåls att tänkas på..
  /Maria

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Maria och tack för din kommentar.

   Låter som att du har ett angenämt problem att lösa. Själv funderat mycket i dessa banor och komma fram till följande alternativa utvecklingar:

   - Arbeta som konsult när jag vill / när det finns uppdrag
   - Arbeta med sådan jag tycker är kul fast med låg ersättning
   - Vara "ledig" mesta av tiden och ta ströjobb lite då och då
   - Investera i mig själv genom att plugga nått kul, träna osv

   Men förstår vad du menar med att det är frestande att arbeta ihop en stor summa snabbt när möjlighet finns.

   Kul med kvinnliga läsare också. Andelen ligger nu runt 10-15% och det vore jättekul om det blev fler :)

   Radera
 4. Kan rekommendera M-torget för den som köper apple produkter. De har bättre begagnade grejer som är funktionstestade. Speciellt när man har småbarn i huset och produkterna utsätts för fysiskt våld då och då kan det vara värt att kolla på begagnat.

  SvaraRadera
  Svar
  1. ah, visst inte att de hade begagnade produkter - tack för tips :)

   Radera
 5. Hej!

  Kul att ha hittat hit, plöjer igenom din blogg successivt. En fråga: Vart har du placerat din pension via jobbet? Började nytt jobb och fick hem papper att jag ska göra ett val. Misstänker att om jag inte gör ett aktivt val så blir det automatiskt en dyr fond med hög avgift.

  Mvh

  SvaraRadera
  Svar
  1. Välkommen på bloggen Sebastian!

   Tjänstepensionen är lite splittrad men största delen är genom företag som haft kollektivavtal - vilket borgar för upphandlade avgifter (=lägre) och bra defaultval.

   Är det privat upphandlat så finns det inga garantier för något sånt (men kan förstås vara bra i alla fall) förutom att det passade företaget som står som upphandlare/ägare till försäkringen.

   Nyligen faktiskt haft en genomgång av hela pensionen som jag tänkte presentera på här på bloggen. Har flyttat så mycket som möjligt till Alecta traditionell försäkring med låg avgift men förmodligen väldigt begränsad uppsida då det inte ens är 100% aktier. Jämför med AP7 Såfan som har 120-150% aktier(alltså kör med belåning)

   Radera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...