söndag 15 december 2019

Bra idé att binda räntan?

Har äntligen hittat en intervju med en sparekonom som på ett pedagogiskt sätt förklarar hur man ska tänka kring att binda bolåneräntan.

Klicka på bilden nedan, du kommer då till en extern sajt där du kan spela klippet.

Binda bolåneräntan?

00:00 - 00:05Chefen knackar på. "Vi behöver få upp lönsamheten" 00:05 - 00:07"Huvudkontoret vill se förbättrade bolånemarginaler" 00:07 - 00:10"Du vet du vad som gäller, gör ett utspel i media" 00:11 - 00:16Ok, vad vill ni att jag säger? 00:17 - 00:21"Kör det vanliga, att det är ett bra tillfälle att binda räntan" 00:21 - 00:24Har du hört något så sjukt?

Innehaven >> Seglarportföljen
Ny på bloggen >> Starta här
Utvalda inlägg >> Bag-of-Trix

9 kommentarer :

 1. Jättekul. Och så sant.
  Önskar att jag kunde spanska, lite nyfiken på vad de pratar om. Egentligen.

  SvaraRadera
 2. Ganska kul, men det värsta är ju att det är viss sanning i det. Det är ju ganska uppenbart att de sk sparekonomerna t.ex. har provision på hur ofta de syns marknadsföra banken i media.
  Mvh investera-pengar.blogspot.se

  SvaraRadera
 3. Helt underbart! Tack för den!

  SvaraRadera
 4. Hahaha det klippet var riktigt rolig!
  "När de väl bundit räntan är de fast. Vi har alltså straffavgift om man löser lånet i förtid." KEKW

  SvaraRadera
 5. Jag tycker det är minst lika roligt med groupthink-mentaliteten som uppkommer hos gruppen som alltid talar för rörliga räntor. Som med enbart sin kalkylator är fullkomligt övertygade om att rörlig ränta är bäst för att det är det mest matematiskt gynnsamma. Man lyfter helt bort psykologiska faktorer ur begreppet ekonomi. En sådan meme hade jag gärna sett. :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Har man inte rejäla marginaler i ekonomin kan det sluta illa. Men det borde iofs alla som tar nya lån ha nu. Bankerna räknar väl med att man ska klara 7% ränta?

   Radera