lördag 1 juli 2017

Svenska ekonomibloggar (2/3)

Nu återupptar vi tråden från gårdagens inlägg samtidigt som vi lyssnar på en Abbalåt.

Vill du att din blogg ska syna på den här på Utdelningsseglaren är du välkommen att skriva upp den här.A - F |  G - N |   O - Ö

gottodix.blogspot.seProduktiv herre som verkar vara kunnig inom mycket. Tagit fram utbildningen sparskolan vilken finns på bloggen. Strukturerad och har skrivit om sin ekonomistrategin i pragrafform. Portföljen finns garanterat på bloggen. Gillar att vlogga.
gottodixfamilj.blogspot.seGottodix har en även en familjeblogg.
grazinglady-58.blogspot.se70-talist som bloggat i fyra år och har värdeinvestering som intresse. Familjen sparar 60% och siktar på ekonomisk frihet om ett antal år. Blandade inlägg men mest månadsrapporter, köp/sälj och utdelningar. Köpt lägenhet i Spanien. Enligt liggande plan ska 425.000 kr i årliga utdelningar nås 2028.
grymekonomi.comSamlar information för ekonomisk frihet för att hjälpa andra. Vill inspirera. Inläggen handlar privatekonomi och mjuk frågor kring det. Länkar till andra bloggar med bra inlägg.
gustavsaktieblogg.blogspot.seBloggande jurist och familjefar i försäkringsbranchen. Kul blogg då Gustav letar tillväxtbolag och högutdelare över hela (!) världen. Drar sig inte heller för att investera i små eller okända (i Sverige) bolag.
hernhag.seFörfattare till två böcker om akiter och utdelning. Kan leva på sina utdelningar om han håller igenom lite på kostnaderna. Aktieskribent på privata affärer och kör även en populär aktiechat där han svara på frågor om aktier. Har ett avsnitt med tidslösa råd om aktier och börsen.
hwaspinvest.com20-åring som 7 september 2016 uppnådde milstolpen 1 miljon kr i portföljvärde. Bloggen är uppbyggd genom formatet veckorapporter och verkar ha en transparent portfölj.
ingenjorsliv.wordpress.comInläggen handlar om bolag, analys och köp/sälj. Senaste uppdateringen över 6 månader gammal.
investera-leva.blogspot.seHalvår sedan senast uppdateringen...
investera-pengar.blogspot.seGanska lika Petruskos blogg i designen - eller är det tvärt om? Sparar av sin lön för att bli ekonomiskt fri. Har satt mål inom ekonomi, hälsa, livkvalité och bloggande/Twitter.
investera.antileon.seArbetar på ett slitsamt låglöneyrke i offentlig sektor. Köper och behåller stabila bolag med bra avkastning. Utdelningar och månadsrapporter. Utdelningarna för 2016 var 26.000 kr.
investeramiljoner.blogspot.seHär kan man läsa bloggarens egna analyser, bokrecensioner, genomgångar av börsbolags VD:ar. Portfölj och utdelningskalender finns också. Utdelningarna för 2016 hamnade på runt 18.000 kr.
investerardagbok.blogspot.seHar en utdelningskalender och det går att följa en portfölj värd drygt 300.000 kr. Korta analyser. Månadsrapporter om hur investeringarna och ekonomin utvecklar sig.
investeraren.comNiclas från #PrataPengar som pratar pengar och aktier så fort han får en chans. Verkar ha jobbat hela sitt liv i finansbranchen och brinner för att sprida kunskap och inspiration om detta. Inläggen fokuserar på aktier, fonder, youtubeklipp och annat kul.
investerarens.se27-årig kille som arbetar som projektledare och siktar på att bli ekonomiskt oberoende genom att investera i utdelningsaktier. Har en miljonärsskola på bloggen.
investerarfysikernFysikdoktorand som gillar investeringar - speciellt kvantititva sådana. Sammarbetar med sajten Börsdata i Börslabbet vilket är en betaltjänst för att kvantitativa investeringar.
irvingsinvesteringar.blogspot.seVärdeinvesterare. Köttiga och resonerande inlägg om själva investerandet som sådant. Verkar inte uppdateras så ofta längre även om senaste inlägget är från juni 2017.
jobbochfirma.comEn av de första bloggarna jag följde. Man får detaljerade månadsrapporter om familjen ekonomiska status och investeringar. Från början handlade det mycket om hur han skulle utveckla de egna företagen och sedan säga upp sig från jobbet och arbete med dessa istället. Nu är det mer investeringar och passiva inkomster som är fokus. Minst ett av företagen verkar finnas kvar.
jordholmen.blogspot.seVerkar handla en del om makroekonomi, analys av börsen och en del egna analyser.
kampenmotindex.seEkonomiblogg om sparande, ekonomi, aktier och pension. Portföljen är delad i tre: direktavkastning, swing samt snabbväxande småbolag.
kfmtillmiljon.blogspot.seStartades i april 2017. Bloggaren är 42 år och konsumerade tidigare upp alla pengar. Nu fri från konsumtionsberoende och kronofogden. Sparkvot om 37%. Blir spännande att följa utvecklingen.
klirr-i-kassan.blogspot.seBörjade blogga redan 2006 och imponerande konsistent med inlägg ända sedan dess. Endast en liten svacka år 2012 då det var lite färre inlägg. Inlägg om aktier och köp/sälj. Portföljen på bloggen.
krosussork.blogspot.seRiktigt utdelnings-"horder" som har siktet inställt på 50.000 kr i månaden i passiva inkomster genom utdelningar - svenska bloggvärldens mest ambitiösa målsättning? Oklart när det ska uppnås. Körde en 0-kronors månad i utlägg under januari för att det var kul. Mycket köp/sälj inlägg.
langsiktiginvestering.seKostnadstäckningen för den passiva inkomsten är 42.000 av totalt 600.000 kr i utgifter under ett år. Kör en populär inläggsserie som heter utdelarnas kamp. Porföljen finns presenterad som ett tårtdiagram. Utdelningsmålet är 785.000 kr / år och ska enligt plan uppnås år 2033.
lifeismygoal.blogspot.se3-barnspappa som drömmer att leva på utdelningar. Halvår sedan som bloggen uppdaterades.
lillaekonomen.blogspot.seMannen som ligger bakom det förnämliga verktyget NNAVA som ger information om din portfölj och dess utdelningar. https://nnava.github.io/ har även blogg.
lundaluppen.blogspot.seDen defensiva investeringsnestorn från Lund. Inga förhoppningsbolag utan det här är nog portföljen som står pall ett världskrig. Obligatorisk om man gillar långsiktiga och defensiva investeringar. Ett sant nöje att läsa med kvalité rakt igenom.
miljonar.blogspot.seDriver kanske Sveriges populäraste sparblogg om hans resa mot att kunna sluta jobba? Det är nära nu sommaren 2017. Tidigare legendariska gnetarinlägg om att spara pengar i alla möjliga och omöjliga situationer. Nu mycket fokus på tankar på hur det hela ska förverkligas. Obligatorisk läsning för alla som är intresserade av sparande. Författare till boken miljonär innan 30 och pensionär innan 40.
miljonjakten.blogspot.seSenaste uppdateringen i februari
motmiljonen.blogspot.seHar en sektion om fundamentala nyckeltal samt utvalda inlägg om ekonomi. Nyligen tillbaka efter ett 3 år långt uppehåll. Bloggaren driver även sajten Matematikvideo.se.
nordnetbloggen.seNordnets officella bloggar.
notbuying.blogspot.seMamma som gillar att resa. Börjande bloggen 2006/07 med ett köpstoppsår. Nu gått vidare till andra mål. Inläggen handlar om allt som författarinnan gillar.
nothingbutreturn.blogspot.seKöpte sina första aktier som 16-åring. Nu jurist som gillar fundamental analys. Bloggaren verkar nu främst genom Twitter. Senaste inlägget från januari 2017.
nyanyafinans.seBlandade inlägg. Kategorierna allmänt, barnens portföljer, börspsykologi, utdelningsportföljen och spekulationer säger något om innehållet.

Tredje och sista delen kommer i morgon söndag.

9 kommentarer :

 1. Tack för omnämnandet!

  Galet bra jobb du gör, jag har redan hittat flera nya bra bloggar via din sammanställning!!

  SvaraRadera
 2. Du har missat en av de bästa: kortsikt.com

  Inte någon börsbloggare, men väldigt läsvärd.

  /H

  SvaraRadera
  Svar
  1. Man kan registrera bloggar via blogroll i högerspalten.

   Radera
  2. Jag vill inte registrera andras bloggar.

   Måste tillägga att jag tycker det är en väldigt bra sammanställning du har gjort.

   /H

   Radera
 3. Härligt bra jobbat : D

  Skrev upp mig på listan just nu då jag kom på att jag glömt mig själv. Tack för påminnelsen!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack, bra att komma ihåg sig själv :)

   Radera
 4. Tack för omnämnandet och för en bra sammanställning! Hälsningar klirr-i-kassan.se

  SvaraRadera