söndag 2 juli 2017

Svenska ekonomibloggar (3/3)

Här kommer den tredje och sista delen av genomgången av svenska ekonomibloggar.

Totalt har 129 bloggar gåtts igenom varav 107 st har fått en kommentar och 22 st är nedlagda eller inaktiva. Det innebär att var femte blogg i blogglistan inte är aktuell. Eftersom listan sorteras utifrån den senast uppdaterade betyder det att inaktiva hamnar längst ner och syns dåligt och aktiva bloggar med mycket nytt innehåll syns bättre. Samtidigt har inaktiva och nedlagda bloggar en chans att komma tillbaka om de börjar skriva igen.

I kalendertid räknat har hela sammanställningen tagit 3 dagar men jag vågar inte räkna på hur många timmar jag lagt ned.


A - F |  G - N |   O - Ö


odlapengar.blogspot.se60-talist som vill komplettera den framtida vanliga pensionen med passiv inkomst från utdelningar. Från det att bloggen startade och utdelningsportföljen vuxit från 370.000 kr till nästan 1.2 miljoner kr.
onkeltomsstuga.seFrihetsälskande familj med 4 barn som inte orkande vänta på att sparande och investeringar vuxit till sig rejält. Tagit kommandot och skapat sin egen framtid här och nu genom att sluta på de vanliga jobben, flyttat till billigt boende på landet, odlar egen mat, höns osv. Bubblande blogg med aktivt kommentarsfält. Videobloggar och driver även egen podd.
pengabloggen.blogspot.seAmatör på börsen enligt egen utsago men ska innom 10 år leva som egen företagare och av investeringar. Äger även skog. Funderar på att investera i en liten hyresfastighet.
perpenningTradevenue. 50-årig pappa med fru och två barn. Per gillar penningar och vill äga det viktigaste i världen, nämligen tiden. Kamperar i Lund tillsammans med bloggaren Lundaluppen. Kanske de är grannar?
petrusko.blogspot.seFamiljefar som driver en av de större ekonomibloggarna. "Jobbar" inte längre utan lägger sin tid på börsen och bloggen. Här hittar du många uppslag till vettiga fonder och aktier. Säkert mist ett inlägg per dag och vissa dagar blir det flera. Portfölj på bloggen, stabila innehav och utdelningar är det som gäller.
placerapengar.nuKombinerad blogg och sajt om ekonomi och börsen. Har lagt mycket tid på att skapa ett "kunskapscentrum" för nybörjare som vill lära sig mer om investeringar och aktier. Vill köpa undervärderade bolag med starka balansräkningar och kassflöden. Portfölj på bloggen.
rikedom.blogg.seTjej strax under 30 som vill ha passiva inkomster genom utdelningar. En förmögenhet på drygt 600.000 kr varav portföljen ligger på 500.000 kr. Utdelningsprognosen för 2017 års utdelningar ligger på om 18.500 kr.
riktliv.se/bloggSenaste uppdateringen från september 2016 så har ännu inte officiellt fallit för strecket. Inlägget handlade då om en 10-veckors resa till asien. Man får hoppas att de har gått bra.
rullstolsinvesteraren.wordpress.comBloggaren skriver om investeringar och ekonomiska funderingar. Siktar på att trygga den egna pensionen om jag minns rätt. 9 st egna analyser. Bloggat sedan 2013
rutersinvesteringar.blogspot.seGanska blandade inlägg med ett visst fokus på analyser och kommentarer till portföljbolagen. Går gärna på årsstämma. Skriver egna analyser och kommentarer. Portfölj finns på bloggen.
sittingbulleconomy.blogspot.seFaller snart för strecket då bloggen uppdaterades oktober 2016.
smabolagochundantag.wordpress.comSmå bolag. Flexibel värdeinvestering.
snaljapen.seFörsöker vara rationell och räknar på allt som rör sig enligt egen utsago. Finns många intervjuer på bloggen. Har ett inlägg vid namn "Bli miljonär i tre enkla steg". Första inlägget i december 2012 redvisade sparandet. Förutom bloggen är han är med i gänget bakom Finwire.
snalvargen.seKille med sambo som gillar sparande. Arbetar med IT. Här en till som kört vändan med utmattning och vill därför spara för att trygga framtiden. Spelar även in podd och videoklipp. Har lotteri/tävlingar på bloggen där det ges ut saker gratis.
sparabloggen.comDrivs av Thobias och Per. Lite bredare än en vanlig blogg i sin ambition. Inlägg om allt som relaterar till ekonomi.
sparakloktTradevenue. 36-årig oberoende privatsparare som ogillar finansbranschens girighet. Utdelningsinvesterare som siktar på att nå 250.000 kr / per i utdelningar tills år 2025 genom att spara klokt.
sparasmart.blogspot.se20-åring som heter Joakim och jobbar med redovisning. Faller snart för 1-års strecket!
sparatilltusen.appspot.comCyklisten Carl Gustavsson bloggar om privatekonomi, sparande och investeringar. Även andra blandade och trevliga inlägg. Köpte sin första aktie som 15-åring. Enkel design på bloggen vilket gör den lätt att läsa.
spardiet.blogspot.seSkriver engagerat och personligt om privatekonomi plus en del annat. Tidigare Slösa som konverterat till att bli en Spara. Vill "spara pengar och snåla så mycket det går utan att reta gallfeber på omgivningen". Drabbad av utmattningssyndrom precis som jag själv.
sparosverige.blogspot.seSparsam kille som gillar livet utan anställning. Tidigare ståupp-komiker. Roliga och läsvärda inlägg och ibland dyker det upp videoinspelningar i flödet också. Verkar ligga runt 1 inlägg per dag vilket är ganska bra för att vara en blogg med anknytning till ekonomi.
spartacus investMånga intressanta inlägg. Har även ett förnämligt register med egna och andras bolagsanalyser.
stabilekonomi.sePrecis köpt lägenhet som ska renoveras. Bloggen handlar om privatekonomi, aktier, sparande, barnsparande, skulder, jakt efter status, konsumtion och miljö.
tryggframtid.nu31-årig IT-konsult som har fru och barn. Sparar för en trygg framtid och kortare vintrar. Portföljredovisning ala tårtdiagram. Siktet är inställt att vid 55-års ålder ha 750.000 kr i årliga utdelningar.
utdelningnissen.blogspot.seÖver 6 månader sedan bloggen uppdaterades.
utdelningsstugan.blogspot.seSparare och utdelningsinvesterare som bor i en liten stad nära Göteborg. Gör roliga animerade youtubeklipp med information om sparande och investeringar. Portföljen innehåller 46 olika innehav och är värd nästan 600.000 kr.
vägentillfrihetFastnat i ekorrhjulet men har hittat en väg ut. Sparande, investeringar och att bo i varmare land 3 månader om året. En del efterforskningar om kostnader för att bo i Thailand samt hur man hittar upplägg för skolgång för barnen utomlands.
varaplaceringar.blogspot.seFamilj om fyra personer som bestämt sig för att bli ekonomiskt oberoende. Nått över 100.000 kr i sammanlagda utdelningar. Blandade inlägg.
vardebyran.wordpress.com/inlaggOm net-nets investeringar. Faller snart för 1-års strecket.
villhaallt.blogspot.seStarta bloggen 2008 och är uppe i över 2.200 inlägg. För att citera bloggen "NJUTA, HÄLSA, PENGAR, INVESTERINGAR, AKTIER, FONDER, PERSONLIG UTVECKLING OCH MOTIVATION, FILM, MUSIK OCH MAT I STORA LASS". Även intresserad av trav.
walsund.wordpress.comBolagsanalyser, rapportgenomgångar. Massvis med inlägg hela vägen från 2013. Driver även sajten insidevoice.se
worldofdividends.blogspot.seSammanställer utdelningsbloggar och stabila utdelningsaktier runt om i världen. Finns förstås en flik för Sverige.
xn--vstkustinvesteraren-gwb.seSkriver om investeringar. Driver även sajterna aktiefeed.se, investmentbolag.net och aktieinspiration.se.
z2036.blogspot.seStefan är insider som jobbar i försäkringsbranschen och driver denna populära blogg. Mycket omfattande utdelningsportfölj. Har Sveriges kanske bästa sparkalkylator. Även grymt verktyg för portföljen och utdelningar. Läs!


Om du har en egen blogg som du vill ska vara med är du välkomna att registrera den här - så kallad "blogroll".

4 kommentarer :

 1. Imponerande sammanställning! Nu vet alla precis vilka bloggar som skall undvikas för ekonomibloggare är inte mycket att lita på.

  SvaraRadera
 2. Snyggt sammanställt. Inte minst att det finns en liten notis om alla. :)

  SvaraRadera
 3. Här fanns man inte med. Hade missat att man måste registrera sig. Nu är det gjort, förhoppningsvis dyker man upp inom kort ;=)
  https://snalgrisen.blogspot.se/

  SvaraRadera