måndag 29 maj 2017

Ytterligare två gratisluncher i Handelsbanken

Den 19 maj bytte jag mina dyrare A-aktier i Handelsbanken till de billigare B-aktierna. Prisskillnaden a k a "aktiespreaden" på lite drygt 2 kronor gjorde att jag nu har ytterligare 42 aktier i bolaget utan att det kostat mig något - mer än courtaget förstås.
Ytterligare 42 aktier i Handelsbanken innebär 210 kr i extra utdelning eftersom varje aktie ger 5 kronor i utdelning. Lägger man ihop att en vanlig lunch här i Stockholm kostar runt hundralappen och att jag lägger mer och mer pengar på utemat just nu skulle man faktiskt kunna säga att jag precis fixat två gratisluncher.

Kanske inte låter så märkvärdigt men betänk att dessa två gratisluncher återkommer varje år. Betänk även att börsen värderar de där 42 aktierna till lite drygt 121 kr stycket vilket betyder att värdet ökat med lite drygt 5.000 kr.

Totalt har jag nu gjort denna operation tre gånger och tjänat strax över 18.000 kr och 745 kr i extra utdelningar per år. Inga dumma gratispengar det där inte :P

Krävs förstås ett lite större innehav för att det ska vara meningsfullt att byta och att förtjänsten inte ska ätas upp av courtagekostnaderna.

Eftersom jag kör silverfatsmetoden här på bloggen har jag byggt en tjänst där ni enkelt kan bevaka era aktier och få ett mejl när det lönar sig att byta i något av era portföljbolag.

1. Klicka på länken
2. Kolla om du har några aktier i listan
3. Klicka "registrera bevakning" och fyll i formuläret
4. Luta dig tillbaka och invänta mejlet när det lönar sig att byte aktie

Svårare än så behöver det inte vara att skörda gratispengar!

7 kommentarer :

 1. Kul att så många i bloggosfären kör denna strategi :) Har även jag kört denna strategi några år nu. Har med det blivit några gratisluncher ;) Bara hoppas på att Handelsbanken fortsätter prestera bra i framtiden.

  Mvh Slimis

  SvaraRadera
 2. Reg precis skoj se vad som händer

  SvaraRadera
  Svar
  1. blev 8500 från invB till Inv A

   Radera
  2. Kul med ett så stort och snabbt utfall

   Radera
 3. Tackar för tipset o "silvetfatet", fick en gratis Handelsbankens-aktie idag tack vare dag :) Ligger bevakningen kvar efter man fått sitt första mail eller måste man lägga in en ny?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Akta dig bara för att courtaget äter upp förtjänsten. Bevakningen ligger inte kvar utan man får lägga in en ny registrering när den löst ut.

   Radera