måndag 22 maj 2017

Motivation & vanor

Efter lördagens inlägg small det verkligen till här på bloggen - de vanliga 1.500 sidvisningarna tiodubblades till 15.000 under lördag och 8.000 på söndagen. Totalt hittade 3.200 nya läsare in här på Utdelningsseglaren.

Så vad låg bakom detta?Om jag fattat det rätt så länkades artikeln i en populär grupp på Facebook. Verkligen kul att så många läste och jag önskar alla nytillkomna varmt välkomna här på bloggen! Förhoppningen är att denna typ av inlägg ska tjäna som inspiration och öppna ögonen för vad som är möjligt genom att följa två enkla principer:
spendera medvetet
och
investera överskottet

Det är förstås tillåtet att läsa den här bloggen som ren underhållning och inte inkorporera en endaste punkt i sitt eget liv. Men om jag skulle gissa så kommer flera av er inte kunna motstå den inneboende kraft vilken kommer som en naturlig konsekvens av att praktisera de två ovanstående principerna.

Inspiration är alltid bra för att kickstarta en förändring men för att nå de resultat som du ser här på bloggen krävs det mycket mer än att bara känna sig inspirerad för stunden. Det gäller speciellt om du idag lever ett liv á la SvenneBanan där du gör precis som alla andra utan att veta varför du kliver upp ur sängen på morgonen.

Min erfarenhet är att det krävs fokus, vilja och uthållighet för att i grunden ändra sin inställning. Det gäller att omvandla inspirationen till förändring och vanor som bit för bit tar dig närmare ditt mål. Jag kan hjälpa dig med inspirationen men de verkliga förändringarna kan du bara själv genomföra.


Och som med alla nya vanor
 gäller det att börja direkt !


Vem som helst kan spendera sina pengar och vara pank lagom till slutet av månaden. Däremot krävs det både envishet och karaktär att månad efter månad frivilligt leva på en lägre ekonomisk nivå än vad man har möjlighet till.

Kort sagt - sparandet är avståndet mellan dig och ditt ego.

Nu kör vi! Signa upp dig för mejlutskicken (uppe till höger på bloggen) för att aldrig missa ett inlägg. Efter registreringen bekräftar ni genom att klicka i mejlet ni får. Finns även möjlighet att följa bloggen via Facebook, Twitter och Google+ genom att klicka gilla/följ i respektive kanal.
Behöver du mer inspiration? Läs vidare här och klicka dig sedan vidare i slutet av respektive inlägg.

6 kommentarer :

 1. Roligt att fler upptäcker din blogg och får ta del av den! Jag skulle för nya läsare även rekommendera din genomgång av olika sparare där superspararen kunde titulera sig "spargud" :-). Ett roligt och genomtänkt inlägg bland många andra av dina inlägg. Hälsar Lars D

  SvaraRadera
  Svar
  1. Alltid lika trevlig och positiva kommentarer från dig Lars, tack.

   Här är länken till inlägget där man kan kolla om man kvalar in som "spargud"

   http://utdelningsseglaren.blogspot.se/2015/12/lyxfallan-eller-spargud.html

   Radera
 2. Kan bara hålla med ovanstående talare. Lars har koll som vanligt ;).

  Jag har också blivit länkad på Facebook några gånger och jävlar vad det kan smälla till då. Tror inte jag nått 15.000 på och samma dag dock. Riktigt bra jobbat!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Länkningar i populära Facebookgruppen är starka grejor - tack för kommentar.

   Radera
 3. Härligt att höra!

  Har precis registrerat mig till ditt nyhetsbrev och väntar med spänning på vad de ska innehålla :D

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nyhetsbrevet är mejlnotifieringar om när bloggen har nya inlägg.

   Radera