onsdag 17 maj 2017

Provar mina vingar

Dags för en uppdatering!

Precis som rubriken antyder har jag gjort slag i saken och start en egen konsultlåda. Syftet är att försöka styra min tid lite bättre och kunna jobba färre timmar utan att gå ner för mycket i lön.


Det här med konsulteriet har jag haft som långsiktigt mål och nu kom ett tillfälle då det passade bra att förverkliga det. Egentligen inte bästa tiden att dra igång eget företag just nu då jag fortfarande är sjukskriven för utmattningssyndrom men kan säga att det fanns skäl för att göra detta just nu.

Rätt mycket att sätta sig in i för en företagsamatör som mig själv. Tagit ganska så mycket tid i anspråk att förstå vad jag har gett mig in på. Varit möten och seminarier med skatteverket, Start-up Stockholm, ekonomifirma för bokföring osv. Så nu efter ett par månader har jag äntligen den kunskap jag skulle vilja ha haft när jag startade processen.

Så är det någon som är sugen på att starta firma för att kunna hyra ut sig själv och har frågor kan man prova lyckan i kommentarsfältet.

Är hoppfull både vad det gäller beläggning och nivå på ersättningen men finns ju verkligen inga garantier när man är sin egen. Verkar som att jag kommer kunna ligga på mellan 1.000 - 4.000 kr / timme plus moms beroende på vilket uppdrag det handlar om. Bulkkonsulting ligger förstås i det lägre spannet och för att komma över 2.000 kr per timme handlar det om utbildning eller att agera som rådgivare i några utvalda nischområden där jag tror mig ha något att tillföra.

Försöker utbilda mig själv i prissättningsstrategier för att kunna maxa debiteringen så är det någon som har lästips inom detta så mottages det tacksamt.

10 kommentarer :

 1. Härligt, lycka till och fortsätt inspirera oss!

  SvaraRadera
 2. Svar
  1. Om allt skiter sig så kan jag ju leva på utdelningarna - helt ok alternativ :)

   Radera
 3. Spännande och lycka till! :-)

  SvaraRadera
 4. kul att du är tillbaka, nu vill vi se lite fler blogginlägg :-)

  SvaraRadera