onsdag 16 oktober 2019

1 600 000 kr i utdelningar

Det är många som firar all-time-high i sina portföljer nu i dagarna eftersom börsen alltjämt går bra.

Men vi får inte glömma bort att utdelningarna jobbar på i det tysta. Oavsett om börsen går upp eller ner fortsätter utdelningar att oavbrutet skölja in på kontot, precis som de ska!

Sedan jag skrev om Seglarportföljens senaste 100 000 kronors sprint har jag hunnit checka av ytterligare två milstolpar. 1,5 miljoner kr i utdelningar uppnåddes den 18 april och 1,6 miljoner den 4 juli.

Till dags dato summeras de totala utdelningar till lite drygt 1 670 000 kr och 1,7 miljoner bör därför kunna prickas av under november, i alla fall om man ska tro utdelningskalendern.

För kunna bjuda er läsare på något lite extra lekte jag runt med Hans Roslings verktyg Gapminder i går kväll. Resultatet ser ni nedan, den animerade utdelningsgrafen!
Du ska naturligtvis köra den i fullscreen med ljudet påslaget för en maximalt nördig upplevelse :P


Och när vi ändå är igång och nördar oss passar vi på att riva av ett annat klipp från min Youtubekanal. Det är från när jag firade 1 miljon kronor i totala utdelningar och filmade hela härligheten genom augmented reality (engelska för förstärkt verklighet) på Stockholms centralstation.

Även här är det tänkt att du ha fullscreen och ljudet påslaget för att videon ska komma till sin rätt!


För fullscreen - tryck på den lilla fyrkanten i nedre högre hörnet

Och om du nu trots allt inte fått nog av utdelningar så återstår det bara att dyka in på sidan där jag lägger upp alla utdelningar sedan starten och rulla dig i dem :P
Innehaven >> Seglarportföljen
Ny på bloggen >> Starta här
Utvalda inlägg >> Bag-of-Trix

13 kommentarer :

 1. Grattis! Tycker det känns som 100.000 kr-sprintarna tappat lite i värde för dig jämfört med upp till 1.000.000 kr... Har läst hela din serie med 100.000 kr-sprintinlägg ett par gånger för inspiration.

  Jag känner i alla fall så angående 10.000-kr-sprintar som jag tyckte var roliga i början. Nu är jag dock på god väg till 200.000 kr ackumulerat (nås i mars troligen) och det känns som enbart 100.000 kr-sprintar räknas.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det har du rätt i. Minns när jag firade 500 000 kr i utdelningar efter 8 års sparande. Det kändes riktigt stort. Nu är jag nära den summan fast varje år så helt klart en avtagande lyckoeffekt även på utdelningarna.

   Snyggt jobbat med ditt eget utdelningsresa, du har flyttat fram posititionerna rejält vad jag kan se :)   Radera
 2. Stort grattis! Riktigt inspirerande och imponerande! Håller helt med dig, börsportföljen kan snabbt vända ned från ATH-nivåer men utdelningarna jobbar (förhoppningsvis) fortsatt på :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack för din kommentar Dividend Story

   Snyggt jobbat med din egen blogg, gillar den!

   Radera
 3. Grattis! Vi närmar oss en halv miljon i ackumulerade utdelningar, men när det väl börjat så går det snabbt. Börsvärdet får gärna gå ner några snäpp, då mycket är högt värderat.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tackarrr!

   Förstår hur du känner kring värderingarna på börsen. Den saken ändras ganska kvickt samma dag man säger upp sin vanliga lön kan jag meddela.

   Nu ser jag en nedgång på börsen främst som en fördel för min familj och bekanta som inte hunnit investera tillräckligt.

   Radera
 4. Mår du bra? 2 inlägg så nära in påvarandra! Galet =D

  Närmare mig själv 60k accumulerat. Också tagit massa inspiration från dig kring mål och metrics. =D Men en bit kvar till 300k+ om året. =D

  mycket nöje. Tack för du delar.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Två blogginlägg under loppet av tre dagar, lovar att försöka skärpa mig!

   Kul att höra att du gillar mål och mätetal. Det är ett väldigt bra sätt hela tiden återbesöka det man tycker är viktigt och få till en feedbackloop.

   Radera
 5. Ha ha, underbar första video från centralstationen!! Det såg ju ut att gå trögt de första åren, var du inriktad på annan taktik än utdelning då?

  Mvh // Procentpanik

  SvaraRadera
  Svar
  1. Fram till runt 2012 fanns inget speciellt fokus på utdelningar.

   Jag lär mig om mig själv, omvärlden och investeringar genom investeringarna i Seglarportföljen. Ständig utveckling.

   Radera
 6. Grymt! hur mycket nya pengar pytsar du in per månad? (utdelningar ej medräknade).

  SvaraRadera
  Svar
  1. Inget. Sista vanliga arbetsdagen var i januari 2018 och efter det förändrades allt.

   Nu avsätter jag ungefär hälften av utdelningarna till konsumtion. Resten går till att amortera portföljlånet eller nya investeringar. Vill gärna komma ner under 5% i portföljbelåning innan jag drar upp konsumtionen eller investerar ytterligare.

   Radera
 7. Tänk vad mycket man hinner och orkar när man inte till jobbet ska gå! Riktigt nördiga o roliga videor!

  SvaraRadera