lördag 26 september 2015

Så mycket sparar ni

Här kommer resultatet på gårdagens fråga - hur mycket sparar du?

Men först vill jag säga att jag är grymt imponerad av era sparkvoter. Hade inte kunnat föreställa mig att det var så många som sparar så mycket

Lite drygt var tredje läsare svarade på enkäten (hittills 144 svarande och 462 sidvyer).Har du fortfarande inte röstat så kan du göra det här och livestatistiken hittar du här. Enkäten kommer vara öppen ett tag till och min gissning är att fördelningen kommer stå sig ganska bra över tid. Misstänkt likt en normalfördelningskurva nämligen.


Så till resultatet som det ser ut i skrivande stund:Glömde förstås att ta med dem som inte har något sparande alls och dessutom går back varje månad - kategorin lyxfällan. Antar att dessa människor inte är intresserad av min blogg så förmodligen lika bra :)


Svenssonssparare
borde ha bra förutsättningar att kunna kliva upp en nivå då det kan finnas lågt hängande frukter i form av sparande på boende, bil, börja cykla, slänga träningskortet, storhandla osvÄr du “på gång”
är du mer eller mindre redan frälst och kan det här med ekonomi. Det som saknas kanske är högre lön, visionen om vad du ska med pengarna till eller operativa problem, som t ex att inte ha med sin respektive (Mickan?) på resan.Storspararen
njuter av alla spartips och nickar instämmande i alla klokskaper som finns bland ekonomibloggarna. För denna personen handlar det bara om tid för att nå målet med sparandet.
badass - uttryck från Mr Money Mustache
kallar vi de som är riktiga ekonomiska proffs. Den här gruppen betraktar sitt liv som ett ekonomiskt företag och är experter på effektivitet. Inget område är för litet för att optimeras och väldigt lite slösande finns över huvud taget.

För "Badasses" tar det mellan 7 och 17 år tills de kan sluta jobba.


Och så har vi spargudarna
som har förbättrat sin ekonomi till perfektion. Redan till frukost ligger de långt före de flesta. De är helt väsensskilda från majoriteten i samhället och väljer att göra saker på ett annorlunda sätt. De har alltid pengar - men behöver dem i princip inte.

Spargudar har möjlighet att sluta jobba på kortare tid än 7 år

Inga kommentarer :

Skicka en kommentar