tisdag 29 september 2015

Full disclosure

När jag läser andra bloggar har jag lagt märke till hur pass intressant jag tycker det är med inlägg som tar avstamp i verkliga omständigheter och erfarenheter.
Med anledning av detta så kommer jag från och med nu dra ned brallorna och redovisa den osminkade verkligheten precis som den är inom följande områden:


 • Kostnader för värdepappersportföljen - courtage, växlingsavgifter, lån, räntor och amortering


 • Vad min värdepappersportfölj består av - nuvarande innehav samt alla framtida köp och sälj


 • Utdelningar - alla utdelningar, såväl historiska samt framtida


Utdelningarna har som bekant redan en egen flik på bloggen. Ska ta mig en funderare på hur de andra två områdena kan redovisas på ett för ändamålen lämpligt sätt.


Vad tycker ni läsare? Är det något av ovanstående som är värt en egen flik eller räcker det med återkommande inlägg och etiketter för portföljens innehav och kostnader?

6 kommentarer :

 1. Jag hade uppskattat egna flikar till portföljinnehaven och en bevakningslista

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack för input.

   Portföljinnehavet har jag lite tankar för hur jag kan lägga upp.

   Dessvärre arbetar jag inte strukrurerat med någon bevakningslista, även om jag jobbat vidare på Lundaluppens gamla koncept med excel och motiverande PE-tal samt vinster. Dock finns en lista med bolag som jag gärna köper.

   Det går förstås också bra att använda sig av etiketten "köp" längst ned på sidan. Där kan du bla se att jag köpt Procter & Gamle rätt nyligen.

   Radera
  2. Håller med, en bevakningslista vore intressant.

   Radera
  3. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

   Radera
 2. Som du själv noterat så kör jag med rätt stor insyn för läsarna på bloggen, men har ändå valt bort portföljen. Inte för att jag döljer något utan för att jag är tveksam till att den ska få så mycket tid, så ofta. Dessutom kräver inlägg kopplat till portföljen en viss nivå, tycker jag, och om inläggen inte når dit så blir det mest skit.

  Annars håller jag med om din analys av bloggar. Få saker slår verkligheten.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tänker precis som du kring det här med tidsåtgång, portfölj och köp och sälj. Men min plan är att bara skriva det rakt och upp ned utan några analyser. Med att vara publik får jag någon att rapportera till och så blir det uppenbart om jag börjar slira kring något i min plan och strategi. Så egentligen är det för mig själv jag gör det. Men hoppas samtidigt att det kan vara inspiration för andra.

   Radera