torsdag 1 april 2021

2 100 000 kr i utdelningar

Det här pågående experimentet jag har att investera det jag sparat på lönen och sedan ta emot utdelningar börjar kännas hyggligt bekant vid det här laget.

I höstas bräcktes tvåmiljonersvallen och idag betades ytterligare en sprint på 100 000 av och totalt är det nu alltså 2,1 miljon kronor i utdelningar.


Har du inget bättre för dig är du naturligtvis välkommen att detaljgranska utdelningar på denna sida.

Som ni vet slutade jag mitt vanliga jobb 2018 och har sedan dess "gått ner i arbetstid". Efter att jag sa upp mig har mitt lönearbete sett ut på följande sätt:
2018: 6 dagar

2019: 3 dagar

2020: 10 dagar

2021: 3 dagar hittills, prognosen pekar på mellan 9 och 12 dagar

Ovan är en sanning med modifikation eftersom jag är egen företagare och gör en hel del obetalt arbete för att hålla företaget flytande men räknar man strikt betald arbetstid så är det dessa dagar som gäller.

Rent kassaflödesmässigt har jag lagt upp det så att jag först använder upp slantarna jag får in via jobb och blogg och kompletterar med utdelningarna när det behövs. Om jag räknar rätt har jag efter att jag slutat mitt ordinarie jobb totalt använt 264 000 kr eller runt 7 000 kr per månad av utdelningarna. Resten har stannat kvar i Seglarportföljen.

Plottar man ut de här 2,1 miljoner kr i sammanlagda utdelningarna på ett diagram ser det ut såhär.Prenumerera >>  
Ny på bloggen >> Starta här
Utvalda inlägg >> Bag-of-Trix


4 kommentarer :

  1. Imponerande!

    SvaraRadera
  2. Fantastiskt fint. Grafen visar verkligen hur viktigt det är att vara långsiktighet :)

    SvaraRadera
  3. Även om du numera är i FIRE och inte skriver så ofta så gillar jag din avslappande stil - och det är verkligen något jag själv hoppas uppnå när jag kommer fram.

    SvaraRadera