tisdag 28 januari 2020

Dags att ge tillbaka

Det händer då och då att läsare hör av sig via mejl för att bolla olika typer av frågeställningar kopplat till det här med att leva ett friare liv och radikalt förbättra sin ekonomi.

Oftast är det någon typ av hinder som man vill ta sig förbi och tycker det är skönt bolla med någon annan som är i en liknande situation eller har gått igenom samma sak och vet vad man pratar om.Jag har länge tänkt att det skulle vara meningsfullt att göra detta lite mer uppstyrt och hjälpa någon eller några andra som siktar in sig på tidig pensionering och dela med mig av mina erfarenheter och perspektiv.

Med detta som bakgrund öppnar jag nu upp för en (1) plats för bollplank/coachning. Faller det här väl ut kan det bli fler som får chansen.

Förutsättningar:
 • Som grund har du läst en del här på bloggen
 • Du har kommit en bit på din resa men behöver inte nödvändigtvis ha som mål att just sluta jobba
 • Du vet vad dina mål är och kan formulera det du vill diskutera i en kort text till mig
 • Vi utväxlar kanske några mejl för att mejsla ut frågeställningarna och tar sedan ett samtal på Skype eller liknande för att bottna det hela
 • Platsen är sponsrad av mig själv så du behöver inte tänka på att det kostar något. Är du nöjd efter vårt samtal är du välkommen att donera en liten slant efter förmåga för att ge ytterligare en person samma chans. Om du inte tycker du har råd med något alls är detta inget hinder

Tror inte jag behöver nämna att jag inte erbjuder några investeringsråd. Har inte heller några som helst formella meriter kring att coacha utan det jag kan erbjuda är som sagt perspektiv utifrån min egen resa, vilken du får en bra inblick i om du läst bloggen.

Det här något jag själv skulle ha uppskattat mycket om vi spolar tillbaka tiden typ 5 eller 6 år när jag var mitt uppe i min egen resa. Så det känns som sagt riktigt kul att få möjlighet att stötta någon annan på sin frihetsresa.

Du anmäler ditt intresse genom att mejla utdelningsseglaren at gmail.com och kort beskriva vem du är och vilka frågor du vill diskutera.

Uppdatering 2020-01-29
Har nu kommit in ett gäng intresseanmälningar så stänger anmälan för denna gång.

Uppdatering 2020-03-10
Har lagt upp en sida med information om det pågående coachningsprojektet här

Innehaven >> Seglarportföljen
Ny på bloggen >> Starta här
Utvalda inlägg >> Bag-of-Trix


10 kommentarer :

 1. Vad menas med att platsen är sponsrad? Vilka utgifter är de som är täckta av dig?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Han menar att han gör det gratis

   Radera
 2. Bra initiativ Seglarn. Ska bli intressant att läsa om projektet.

  Aktiepappa - en blogg om ekonomi och aktier

  SvaraRadera
 3. Snyggt, ska bli kul att följa! :) Vi kommer att vara många fria om ett par år! :)

  Med vänlig hälsning / Frihetsmaskinen

  SvaraRadera
 4. Trevligt initiativ! Hoppas det faller väl ut och att vi läsare får en uppdatering hur det gått.

  SvaraRadera
 5. Tack för era kommentarer, i full gång med att avverka samtal. Finns en lång väntlista. Ska försöka skriva något hur det gått. Kan dock inte avslöja några detaljer eftersom samtalen naturligtvis är konfidentiella.

  SvaraRadera
 6. Hej

  du har inte funderat på att flytta dina utländska innehav till nordea då du får tillbaka källskatten på 4 veckor istället för 3 år ? du har väl ca 75 % av utdelningarna i utländska innehav vad jag kan se då blir det väl ca 45000 i källskatt som släpar efter i 3 år och avanza garanterar ju inte återbetalning

  SvaraRadera
  Svar
  1. En intressant fråga

   Är man väl inne i loopen och väntat de första 3 åren är det inte så stor skillnad. Visst är det alltid bra med kassaflöde men jag har inte något jättebehov av mer pengar. Dessutom tror jag det är förenat med kostnader att flytta värdepapper när man har dem i en kapitalförsäkring.

   Radera
 7. Hur har Coronapendemin påverkat dig?

  SvaraRadera