fredag 18 januari 2019

Aktierna med högst direktavkastning 2019

Här kommer listan med de 10 bolag som har högst förväntad direktavkastning 2019. Informationen om utdelningarna kommer från tidningen Dagens industri och utgår från analytikernas snittprognoser i Infront Estimates vid artikelns (betalvägg) publicering 2 januari.

Bolagen följs av minst fyra analytiker och ligger alla på Large Cap listan.
Bolagslänkarna ovan är sk affiliatelänkar. Aktiekurserna streamas live från Google Finance vilket betyder att respektive bolags direktavkastning uppdateras löpande.


Gillar du utdelningsaktier får du inte missa svenska utdelningseliten!Innehaven >> Seglarportföljen
Ny på bloggen >> Starta här
Utvalda inlägg >> Bag-of-Trix

19 kommentarer :

 1. De ser ut som att bankerna återigen tar hem storsegern vad gäller utdelning. Hoppas att DI har rätt angående Swedbank och Nordea :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Japp, har ganska mycket gammelbank i Seglarportföljen så hoppas verkligen att du får rätt.

   Radera
  2. Har även jag en förkärlek för gammelbanker fortfarande. Även om utmanarna blir fler och fler så är de fortfarande väldigt duktiga på att tjäna sina pengar och belöna aktieägarna. Får se när det här faktiskt vänder, känns som att det är ett bra tag kvar innan dess dock.

   Radera
 2. Förväntar man sig att Clas Ohlson ska sänka utdelningen 2019? Tänker att de för dagen ligger på nästan 8% och i perioder ligger över 8....

  SvaraRadera
  Svar
  1. Gissar att man kollat på storbolagslistan largecap. Clas ligger på midcap

   Radera
 3. Aha smart, så långt tänkte jag inte :)

  SvaraRadera
 4. Märklig lista från di, även om de bara tittat på large cap är det väl fler än 10 bolag som delar ut mer än 4,6%?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tänk på att direktavkastningen kan ha varit högre när de publicerade. Lundin t ex har stigit i kurs.

   Radera
 5. Tja utdelningsseglaren, hoppas allt är bra!

  Jag tycker Nordea har så grymt hög direktavkastning nu. Bankerna har väl varit kassakor länge men 9%?, det är högt.

  Att konjunkturen kanske sviktar framöver och att konkurrensen från andra mindre aktörer hårdnar, ok. Men nog tror i alla fall jag bankerna kommer leverera fin fin utdelning många år till. Gammelbank ser ganska attraktivt ut nu tycker jag, men ja har ju haft fel förr :(

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det här med att de gamla storbankerna kommer gå ner för räkning har jag hört länge. Vi får se hur det går.

   Radera
 6. Trevlig lista! Det ska bli kul att se vad som händer under året. Kommer kurserna gå upp och därmed sänka den procentuella utdelningen, kommer bolagen sänka utdelningen eller kommer vi se fortsatt fina utdelningar på den här nivån? Den som lever får se :).

  Aktiepappa - en blogg om ekonomi och aktier

  SvaraRadera
 7. Hej, hittade ditt verktyg nyligen för spread och tjänade några aktier i arbitrage, super!

  Tänkte bara kolla om du vet någon bra sida där man kan se historisk medelspread för olika A/C aktier osv. Typ om vinsten man gör kortsiktigt i arbitrage alltid kommer att förbli och att man aldrig kommer att kunna byta tillbaka sina aktier till lönsam kurs igen, om du förstår min fråga :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Kul att du tjänat lite pengar!

   Har skrivit ett inlägg om historik spread gällande de aktier som finns i Seglarportföljen

   http://utdelningsseglaren.blogspot.com/2018/09/tjanat-23-000-kr-pa-aktiespreadar.html

   Radera
 8. Lundin verkar ha höjt mer än listan ovan.

  SvaraRadera
 9. Vad är din tanke om XACT Högutdelande fond jämfört med enskilda utdelningsaktier och med fonder där utdelningen automatiskt återinvesteras?

  Jag är mer försiktig och kör generellt bara indexfonder för i stort sett allt. Har bara testat med några få % i XACT, men funderar på att öka. Kommer ändå återinvestera allt just nu, men kanske mer använda utdelade medel senare. Och i vanliga fonder återinvesteras ju utdelningen automatiskt.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Pengarna kan ligga där och vila fram tills att jag hittar något bättre att investera i. Tycker också det är viktigt att ha ett ordentligt utdelningsflöde, oavsett vad som händer eftersom jag är beroende av utdelningarna för att leva.

   Radera
  2. Okej, tack. Är det läge att köpa större post i XACT nu som ska ligga där många år? Priset brukar vara högre inför utdelningen och lägre efter, även om jag har förstått att företagen sprider ut dem mer under året numera.

   Radera
  3. Om det var ett bra läge att köpa vet man bara efteråt :)

   Radera
 10. Den generella tanken är jag väl medveten om. Och jag tänker enligt bloggen rikatillsammas filosofi över tid. Men som jag har förstått så skiljer sig ändå utdelningsaktier/fond mot vanliga aktier utan utdelning lite. Att priset generellt tenderar att gå upp mot utdelningsdagen och sjunker strax. Vad är din generella tanke om just det? Du som sysslar med utdelningsaktier.

  SvaraRadera