måndag 18 december 2017

14 arbetsdagar kvar

Sista arbetsdagarna, miljonen i utdelningar och ökat i H&M.
14 arbetsdagar kvar
Nedräkningen mot pensioneringen har börjat - kalendern säger att det är 14 arbetsdagar kvar fram tills den 19 januari då min sista arbetsdag är satt.

Planen är att jobba 4 dagar fram till jul, ta en ordentlig julledighet och återvända till jobbet den 8 januari för att avverka de sista 10 arbetsdagarna. Räknar vi arbetstimmar kommer det inte bli så blodigt eftersom jag jobbar ungefär halvtid.

1 miljon i utdelningar
Om jag räknat rätt kommer den miljonte kronan i utdelning vara synlig på kontot den 18 januari. Det är WP Carey som har paydate den 16 januari vilket borde innebära att den bokförs på kontot den 17 januari och blir synlig dagen efter.

Att utdelningen passerar miljongränsen just detta datum är faktiskt en lite märklig slump men minskar förstås inte anledningen att fira den 19 januari :P

Köpt mer H&M
Seglarportföljen har ökat i H&M på 175 kr

Ny på bloggen >> Starta här
Utvalda inlägg >> Bag-of-Trix
Innehaven >> Seglarportföljen

6 kommentarer :

 1. Kommer du att fortsätta investera efter pensioneringen eller bara leva på avkastningen?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vi får se hur mycket pengar det kommer att gå åt men grundplanen är att kunna spara åtminstone en liten liten del. Kanske bara symboliskt. Seglarportföljen är ju belånad så sparandet går i första hand till att amortera.

   Vidare beror det förstås på övriga inkomster (ev konsultande, bloggen osv). Gissar att nysparandet blir nästan obetydligt sett till storleken på Seglarportföljen.

   Radera
 2. Fantastiskt fint presterat. En miljon är en ansenlig summa kapitalet arbetat ihop. Fira ordentligt 19 januari! 😊

  Kommer du förrrsten ändra om bland dina innehav i samband med pensioneringen? Man skulle kunna tänka sig att man blir mer defensiv när inkomsten minskar. Samtidigt så blir ju själva utdelningen och utdelningstillväxen extra viktig.

  Mvh
  AktieFamiljen.blogspot.com

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack, bolagen fortsätter att jobba på flitigt precis som planerat :)

   Seglarportföljen är redan till stora delar anpassad till uttagsfasen även om det säkert blir en del mindre justeringar närmaste åren. Visst skulle jag kunna maxa direktavkastningen och få lite mer utdelning i kronor räknat. Tanken är dock att både utdelning och portföljvärde ska växa av sig själv på lång sikt.

   Radera
 3. Diggar att du ökar i H&M. Överreaktioner bland analytikerna.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Känner mig aldrig speciellt kaxig när jag köper aktier - man är ju trots allt den som just för stunden är villig att betala det högsta priset.

   Bra köp är inte sällan förknippade med en viss sorts mental smärta - time willl tell..

   Radera