fredag 22 december 2017

Köp & sälj i Seglarportföljen

Fortsätter justera Seglarportföljen inför pensioneringen den 19 januari.

Två bolag är sålda och pengarna som frigjorts har dels gått till att öka upp i befintliga innehav och dels till att minska portföljbelåningen.

Ökat
- Öresund på 131
- Investor på 373,30
- Skanska på 170,40

Nya bolag
- Inget

Minskat
- Inget

Sålt av helt
- Microsoft på 86
- Starbucks på 57,84

Aktiearbitrage
- Inget

En typisk ökning eller minskning i portföljen görs i steg om 25.000 kr. Tas ett nytt bolag in i portföljen försöker jag numera köpa för minst 125.000 kr.

I övrigt har valt att inte ge några kommentarer om varför jag väljer att köpa eller sälja en vissa aktie. Bedömningen är att om jag skriver här på bloggen vad jag tycker om bolagen så kommer det göra det svårare för mig att hålla mig rationell till investeringsbesluten. Tycker själva investeringsprocessen är tillräckligt utmanande som den är utan att lägga på detta extra moment att förhålla sig till.

Det blir alltså inte några kommentarer på portföljförändringarna denna gången heller :P

Ny på bloggen >> Starta här
Utvalda inlägg >> Bag-of-Trix
Innehaven >> Seglarportföljen

4 kommentarer :

 1. Microsoft och Starbucks är ju två riktigt fina bolag. Men kanske något högt värderade. Lägg därtill en stark dollar.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag gillar Starbucks och visst, ett P/E på 28 är väl inte jättelågt för ett sånt här bolag. Jag tror att människan alltid kommer vilja fika ute (till skillnad från att kanske handla ute) och här har SBUX en riktigt bra position.
   Dessutom älskar jag bolaget då det faktiskt är det enda kaffe du kan dricka när du besöker vissa länder. Allt annat smakar som...ja jag vet inte.

   Utdelningshistoriken är dessutom fin och tror detta bara är början

   Som seglaren nämner bör man tänka själv :)

   Radera
  2. Villa länder tänker du på då? Personligen tycker jag kaffet på Starbucks endast är värt pengarna om jag ska sitta ner i deras ofta fina miljöer. Att ta en ”coffee to go” från Starbucks är absolut inget för mig.

   Mvh

   Egon

   Radera
  3. SBUX har varit en trevlig bekantskap och är välkommen tillbaka till portföljen om det blir en plats över och priset är det rätta.

   Vad det gäller själva kaffet håller jag med Egon om att det är mediokert. Samma kan väl sägas om ett visst företags hamburgare som ändock visats sig bli en helt ok investering.

   Tråkigt när man inte har något nysparande längre eftersom det då blir till att sälja av om en portföljförändring skall göras.

   Radera