onsdag 25 oktober 2017

Var på "Rich Dad Workshop"

Efter att jag under förmiddagen igår såg denna tweet om att det det var en gratis "Rich Dad Workshop" i stan kollade jag genast upp det på nätet, gjorde en anmälan och närvarande på mötet ett par timmar senare.
Mötet som var ungefär 2 timmar långt bestod till 75% av ganska intensivt säljsnack om hur fantastiskt rik man skulle kunna bli om man betalde nästan 10.000 kronor för deras 3-dagars kurs om fastighetsinvesteringar. De resterande 25% handlande om principerna som du kan se i detta Filmtajmklipp.

Vet inte om utbildningen i sig är bra, någon läsare kanske redan har gått den och kan rapportera om det? Annars verkar det som att vi kommer kunna lyssna på ett podavsnitt från Kapitalet där detta avhandlas.

På en öppen fråga till publiken hur många det var som redan hade passiva inkomster på över 10.000 kr i månaden tror jag det var ungefär 7 av 40 som räckte upp handen.

Uppfattade det som att de viktigaste principerna i fastighetsutbildningen var:

 • Finansiera fastighetsköpen genom någon annans pengar - OPM (Other Peoples Money)
 • Fokusera på kassaflöden 


Summa summarum
För mig var det i stort sett bortkastad tid att närvara på detta men nyfikenheten blev helt enkelt för stor för att inte kolla upp vad det var för något. Jag kommer inte gå denna fastighetskurs om det mot förmodan var någon som trodde det.

Fram tills att jag blir övertygad om något annat är min rekommendation att man istället för att betala 10.000 kronor och gör någon annan rik (OPM?) agerar på följande sätt:
1: tar till sig de ganska vettiga principerna som du kan se gratis i detta Filmtajmklippet, samt  
2: läser detta blogginlägg av en annan bloggare som köpt en uthyrningslägenhet i Åre och delar sina erfarenheter av det.


PS Däremot skulle jag kunna rekommendera att gå på detta gratisseminarium om du vill se en skicklig talare och lära dig en del om försäljningsmetoder.
Ny på bloggen >> Starta här
Utvalda inlägg >> Bag-of-Trix
Innehaven >> Seglarportföljen 

4 kommentarer :

 1. Om din tanke var att sälja in Rich Dad med det här inlägget så undrar jag om han verkligen hade så bra försäljningsstrategier att lära ut ;-).

  SvaraRadera
  Svar
  1. Förstås förenat med "livsfara för plånboken" att gå till denna gratisworkshop om man inte besitter samma superhjälteförmågor som Utdelningsseglaren. Nämligen att kunna genomskåda alla försäljningsknep parat med en osviklig hybris om att man alltid kan göra det bättre på egen hand :P

   Radera
  2. Det är lugnt, den har jag. Tyvärr är det inte alltid jag kan det, men jag kan alltid försöka :-).

   Radera
 2. Tack, jag var själv nyfiken på vad det där mötet skulle innehålla. Nu behöver jag inte gå.

  SvaraRadera