måndag 30 oktober 2017

Lyssna på ljudböcker gratis

Känner du till att man från och med i september i år kan lyssna på ljudböcker helt gratis?

Tänkte väl det - här kommer därför några riktigt bra tips för hur du kan lyssna på ljudböcker utan att betala ett enda öre.


Det överlägset bästa tipset först

Appen Biblio - alltid gratis
Förmodligen en av de bäst bevarade hemligheterna att man från och med 28 september i år kan lyssna ljudböcker helt gratis genom appen Biblio. Det enda som krävs är att du har ett lånekort (lånekortsnummer och pinkod) hos ett bibliotek som samarbetar med dem som ger ut appen. Enligt uppgift har 95% av biblioteken detta samarbete. Råkar inte just din bibbla erbjuda detta är det bara att skaffa lånekort på ett bibliotek som gör det.

Här kan man läsa mer om appen Biblio. Vad jag har sett informerar inte (!) biblioteken om denna möjlighet även om de i praktiken erbjuder den. Varför inte ta denna chans att få lite värde av skattepengarna som du redan betalt?

Utbudet av ljudböcker är bra även om själva appen verkar ha haft vissa stabilitetsproblem då den är helt ny. Verkar komma uppdateringar löpande så eventuella stabilitetsproblem borde vara övergående.  
Vad det gäller ekonomiböcker har jag lyckats hitta följande. Tyvärr lite knepigt att hitta rätt i appen. Vi får hoppas det blir bättre i kommande versioner. Antar att utbudet också kan variera beroende på vilket bibliotek man har lånekort på.
 • Vägen till din första miljon av Tobias Schildfat 
 • Så här kan alla svenskar bli miljonärer av Per H Börjesson 
 • Funky Business Forever av Kjell A Nordström
 • Vi säljer skiten och drar av Malin Sand
 • Svenska miljardärer av Birgitta Forsberg (tack för tipset på Twitter Nicklas Andersson)
 • Trump - miljarderna, medierna och makten av Karin Henriksson
Om ni lyckas hitta fler ekonomiböcker är ni välkomna att skriva i kommentarsfältet så uppdaterar jag inlägget.
Ladda ner på din telefon här: 
Appstore hos Apple >> länk här
Google Play hos Google >> länk här


Andra appar - 14 dagar gratis
Är du inte är nöjd med gratisutbudet i appen Biblio erbjuds det gratislyssning under 14 dagar hos de tre kommersiella leverantörerna Storytel, Bookbeat och Nextory. Månadskostnaden varierar men för samtliga gäller att det inte är någon bindningstid.

Frånvaro av bindningstid öppnar för fina möjligheter till "lyssningsarbitrage" genom att använda dem under begränsade perioder och på så vis hålla kostnaden nere. Tänk resor, semester, hemma sjuk och andra situationer när man kan lyssna på många böcker under en begränsad tid.

Tycker att man utan att skämmas kan använda de fria dagarna till gratislyssning och sedan säga upp tjänsten - det är ju dealen som leverantörerna erbjuder!

Om du är intresserad av att provlyssna >> länk här

Ny på bloggen >> Starta här
Utvalda inlägg >> Bag-of-Trix
Innehaven >> Seglarportföljen

13 kommentarer :

 1. Bra tips gällande Biblio. Tyvärr är sökfunktionen rätt kass som du säger. Ska se om jag hittar fler titlar.

  SvaraRadera
 2. Tack för tipsen, gratistips tages alltid tacksamt emot.

  SvaraRadera
 3. Lyssna gratis på ljudböcker har man kunnat göra i flera år på de flesta bibliotek, nyheten är att Axiell media har släppt en ny app som ska ersätta den befintliga för android och ios spelaren.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Har hört talas om den möjligheten, men var man inte då tvungen att gå till biblioteket för att låna. Stor skillnad mot nu i så fall.

   Radera
  2. Det enda som kräver ett besök till ett fysiskt bibliotek är själva införskaffandet av lånekortet sen kan man göra allt hemifrån, låna eböcker, lyssna, reservera osv.

   Radera
 4. Sjukt! Fan va grymt tips med Biblio. Tack som fanken med tipset 🤗

  Kan meddela att Ni kan gå in på bibliotekets hemsida, välja e-tjänster och sedan ljudböcker. Finns en hel del uppsjö ekonomireleterade böcker.
  Bra mycket bättre sökmotor på bibliotekets hemsida än biblioappen 👍

  Tack åter igen.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ytterligare ett tips om man bor i stockholm är att använda följande länk: https://biblioteket.stockholm.se/sok/mediatype/E-media?freetext=ekonomi

   Radera
 5. Deesutom kan man också på i alla fall via mitt bibliotek läsa HELA tidningen av 200 svenska dags/vecko/månadstidningar via något som heter Library PressDisplay. Utöver detta en hel massa utländska också. Exempel på titlar är Svenska dagbladet, Forskning&Framsteg, The Guardian samt Washington post.

  SvaraRadera
 6. Vilket bibliotek har du valt Utdelningsseglaren som bor i Stockholm? kan inte hitta stadsbiblioteket som alternativ.
  //A

  SvaraRadera
  Svar
  1. Enligt uppgift har de samarbete med 95% av biblioteken så välj ett nära dig. Förmodligen måste du dit och skaffa lånekort.

   Radera
 7. Mycket bra tips! Hade aldrig hört talas om detta tidigare :D Oftast hör man ju bara om Storytel och Nextory och där har jag redan utnyttjat alla gratisdagar så att säga ;D

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ljudböcker handla om ekonomi och vara gratis att lyssna på :)

   Radera