torsdag 14 januari 2021

Intervjuad i Kapitalet


Klarar du att lösa rebusen?

En hint är att Kapitalet är en podd och mannen med det trevliga leendet arbetar som skådespelare.Ok, jag ska inte hålla dig på halster längre. Jag har gjort min första poddintervju i podden Kapitalet som i sin tur har anlitat skådespelaren Rikard Ulvshammar för att bevara min anonymitet.

Det började redan sommaren 2018 då det den 20 juni kl 13:56 plingade till i min inkorg.

Enligt min kalender var jag på tennisresa i Bordeaux vid den tiden


Enligt min kalender var jag och sambon vid tillfället på tennis- och vinresa i Bordeaux och avnjöt högst troligt en fransk lunch efter tennislektion i den gassande solen.

Sedan dess har Jacob och jag mejlat fram och tillbaka (48 st hittills) under några år för att hitta fram till något som skulle kunna fungera. Det som till slut avgjorde det hela var att jag kommit fram till att jag vill fortsätta bevara min anonymitet och att Jacob då löste det hela geschwint genom att ta in en skådespelare som läste in mina svar.

Är imponerad av det ambitiösa upplägget med att ha kontakt under flera år, genomföra intervju med mig, transkribera, anlita skådespelare och sedan genomföra ytterligare en inspelning för att till sist kröna det hela med en riktigt proffsig klippning. Så cred till Kapitalet för att denna intervju blev av, det är inte alla journalister som är lika framsynta.

För att visa min tacksamhet erbjöd jag Kapitalet att utse två lyssnare som fick chans att ställa alla sina frågor till mig om hur de själva kan göra sig oberoende av ett vanligt 9-5 jobb och leva på avkastning. Jag har naturligtvis inget facit som passar alla men jag kan berätta hur jag själv gjort.

Det jag kan säga om själva intervjun är att jag kände mig lite nervös eftersom intervjusituationen skiljer sig dramatiskt från att ha möjlighet att sitta och pilla och optimera ett blogginlägg efter eget behag. En poddintervju är lite mer av ett konstverk som blir det det det blir.

Jag är med i två avsnitt:
 • Det första avsnittet heter "198: Bli rikt, snabbt och långsamt" och handlar om hur man kan bli rik på olika sätt och inkluderar förutom delar av intervjun med mig, även intervjuer med två andra personer >> länk för att lyssna
 • Andra avsnittet heter "Bonus: Utdelningsseglaren" och innehåller en längre version av intervjun med mig >> länk för att lyssna

Skådespelaren Rikard Ulvshammar som är en del av Grotescogänget gör en riktigt bra insats och sätter t o m mina felsägningar, hummande och kaffesörplande på helt rätt ställen :P


PS Trogna bloggläsare vet att Rikard redan tidigare har varit med på bloggen, men då som Lennart Koppelman och tävlande i Vardags-VM
Prenumerera >>  
Ny på bloggen >> Starta här
Utvalda inlägg >> Bag-of-Trix


5 kommentarer :

 1. Mycket intressant samtal, jag hoppas på att det dyker upp fler tillfällen där du/dina svar medverkar. Mvh

  SvaraRadera
 2. Det var intressant att höra "dig" :-) Jobbar själv på att kunna gå i pension vid 60 eller lite tidigare, började sent och är 50 nu.

  SvaraRadera
 3. Väldigt intressant intervju, jag ser också fram emot att du medverkar i fler poddar.

  SvaraRadera
 4. Hörde på intervjun igår. 48 mail, inte illa. Har lyssnat på Kapitalet nu ett tag (ca 1.5 år), en bra och lättsam podd men när jag hörde tex avsnitt förra året med Katrine Marcal om innovation, då hade de spårat ut ordentligt. Människan får göra reklam för sin bok i 1h, massa pladder om feminism och annat skräp. Oxå tunt avsnitt med kort.

  SvaraRadera