fredag 13 april 2018

Rapport från Skanskas bolagsstämma

I morse satte jag mig på tunnelbanan som en vanlig knegare. Inte för att arbeta utan istället säkra upp min del av morgonfikat hos Skanska.

Företaget i fråga genomförde nämligen sin bolagsstämma på Stockholm Waterfront och det hela startade kl 09:00.


Här bjöds det varken på goodiebag eller fikabröd men väl kaffe, god macka och juice. Precis som på Telias bolagsstämma var det knökfullt med pensionärer. Tog mitt fika och hittade ett bord vid fönstret med strålande utsikt över stadshuset.

Rätt var det var slog sig en pratsugen äldre herre sig ned vid mitt bord. Vi utbytte några ord och han berättade hur bra livet var nu som pensionerad fd lärare.

Fick frågan om jag jobbade på Skanska men förklarade att det gjorde jag inte utan istället höll på med investeringar.

- Åh va fantastiskt, du har ju tiden framför dig - du blir säkert miljonär i framtiden! Fick jag som kommentar strax innan det drog igång. Nickade som svar samtidigt som jag log lite för mig själv.

Den här gången pallade jag inte att stanna under hela stämman utan var fräck och gick efter anförandena av styrelseordförande och VD.Även på denna tillställning lyckades jag bränna av ett foto innan den formella starten.

Det jag tar med mig är att jag tyckte det var bra och tydlig information från styrelse och VD till oss aktieägare. Ordförande gick noggrant igenom årets arbete, hur många möten de haft, vad styrelsen har arbetat med osv.

Målen för verksamheten var tydligt definierade och följdes löpande upp genom ett antal mätetal. Man var också mycket tydlig med att resultaten från byggverksamheten var helt oacceptabla och att man nu arbetade intensivt med att åtgärda detta.

Är inte speciellt erfaren vad det gäller årsstämmor men spontant tyckte jag att denna kändes bra mycket proffsigare än Telias. Här fick jag känslan av att styrelsen arbetade för mig som aktieägare och tog det uppdraget mycket seriöst.

Blev så pass övertygad att jag köpte på mig lite fler aktier i bolaget när jag kom hem. Dessa finns nu redovisade under sidan transaktioner, precis som utlovat.

Verkar som att bilderna från stämman kommer läggas ut på Skanskas hemsida, där ni förstås även hittar årsredovisningen.
Följ bloggen via mejl, Twitter, Facebook eller Google+

Innehaven >> Seglarportföljen
Ny på bloggen >> Starta här
Utvalda inlägg >> Bag-of-Trix

9 kommentarer :

 1. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Känner mig aldrig speciellt kaxig när jag investerar, vi får se hur det går.

   Radera
 2. Tack för din rapportering. Känner du dig mer eller mindre trygg med bolaget nu efter stämman? :)

  SvaraRadera
 3. Hur kommer det sig att du väljer att köpa på dig mer innan måndag som är x-dag? Verkar rent av dumt att inte vänta till måndag då kursen kommer sjunka och du kan köpa in dig för en billigare peng och ta del av nästa års utdelning.

  SvaraRadera
  Svar
  1. På kort sikt ser jag utdelningen som ett nollsummespel. Mitt inköpsdatum i förhållande till x-dag är inget jag tar hänsyn till när jag investerar.

   Radera
 4. Dividenden min vän, se den dividenden !

  SvaraRadera
 5. Hej Seglarn',

  Härligt att höra att de tog byggresultaten på allvar. Gick de igenom kommande strategier för att bättre på det?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vet ej om det var något nytt som de sa på stämman. Men som jag minns det halverade man i princip i Polen och behöll bara de garanterat lönsamma delarna.

   Radera