lördag 21 april 2018

1 100 000 kr i utdelningar

Noterar att 1,1 miljon kr i ackumulerade utdelningar sedan starten 2007 är mottagna.

Är inte lika kul som förut att följa utdelningarna nu när miljongränsen redan är sprängd, även om det förstås fortfarande är grymt tillfredsställande att få en helt passiv inkomst som poppar upp på kontot oberoende vad man råkar pyssla med för tillfället.

Slår man ut den årliga utdelningen på årets alla 365 dagar och 24 timmar per dygn landar timlönen på 37 kr. Kanske inte låter mycket för världen men då ska man betänka att den kommer oavsett om vad jag gör - det är inte helt fel att ha 300 kronor i ersättning för att man sovit en natt eller 27 000 kr för att ha semester en månad, ja ni fattar.

Som vanligt kan ni följa utdelningarna på denna sida.

En aktuell utdelningsprognos tillsammans med den beräknade månads- och timlönen hittar ni på utdelningskalendern.

Som ni kan se i utdelningskalendern taktar utdelningarna på i runt en tredjedels miljon per år viket medför att miljon nr 2 i utdelningar borde komma om ca tre år.Följ bloggen via mejl, Twitter, Facebook eller Google+

Innehaven >> Seglarportföljen
Ny på bloggen >> Starta här
Utvalda inlägg >> Bag-of-Trix


20 kommentarer :

 1. Bra jobbat! Vad hade du för startkapital 2007 när du började?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Var mer eller mindre från noll. Men ska vara noggrann så hade jag nog ett eller två hundra tusen kronor. Har tyvärr ej kvar siffrorna och minns inte heller detaljerna.

   Radera
 2. Själv har man nyss räknat ut att det kommer in 10 SEK per dygn oavsett vad jag gör. Men när jag läser detta blir även jag motiverad att gneta på tills jag får 30 000 om jag tar semester i en månad!


  Investmentbolagsinvestaren

  SvaraRadera
  Svar
  1. 10 kr per dygn är enormt mycket bättre än Svennebanan och förmodligen även övriga 99% av befolkningen.

   Kör!

   Radera
 3. Tänker jag rätt blir det 111 kr / tim. skattefritt vilket inte låter så pjåkigt. 😎

  SvaraRadera
  Svar
  1. Så längde det är mer pengar än jag spenderar är det toppen!

   Radera
 4. Eller så räknar du med att det är ca 225 arbetsdagar á 8 timmar per år. Då får du ca 62 kr i timmen (räknade på 10 år, för människan är lat). En inte helt ineffektiv arbetare.

  SvaraRadera
 5. Hur mycket har du nyinvesterat per år? Vore intressant att veta för mig då jag själv sitter och skissar på den framtida utdelningen.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Har nämnt årssparandet några gånger på bloggen, bla här http://utdelningsseglaren.blogspot.se/2015/12/resultet-av-arets-anstraningar.html

   I början av resan var årssparandet betydligt blygsammare, runt 5 eller 10 tusen per månad om jag minns rätt.

   Radera
  2. Tack för svaret!
   Har just nu 15k i utdelningsprognos för 2018 och räknar med ca 200k i nysparande för året. Ska bli intressant att se om jag kan få till samma fina stegring som du (både vad gäller utdelning, sparande men också löneinkomst) En grov uppskattning för 2019 med nyinvestering och återinvestering så borde jag kunna nå 30-35k (med investering i DA kring 4%). Jämför jag med dina nivåer så kan jag se att det verkligen börjar ta fart därefter. Mycket inspirerande!

   Radera
  3. Glöm inte att det är först senaste halvåret jag viktat över mot högutdelare. Räknat från 2012 har 55% av totaltavkastningen kommit från kurstillväxt, dvs att jag gjort en del lyckosamma investeringar som stigit i värde som jag sedan sålt och köpt bolag med högre utdelning på.

   http://utdelningsseglaren.blogspot.se/p/p.html

   Radera
 6. Stiligt. Och tack för en bra och inspirerande blogg. Du har fått mig på andra tankar om sparande och arbete. Borde ha börjat spara bättre för 20 år sen, men som bekant är "det aldrig för sent" :)

  Du blir aldrig sugen att jobba lite med spekulation med en kortare horisont? I stället för 100% utdelningsfilosofi? Jag brottas nästan dagligen med att hitta min strategi, och framförallt det viktiga - att stå fast vi den.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hela min strategin går ju ut på att kunna ta ut minst 4% av portföljen varje år samt aldrig behöva sälja en aktie mot min vilja. Då är det långsiktighet och investering i bolag (istället för aktier) som gäller.

   Låt bolagen tjäna pengarna åt dig så att du själv kan sysselsätta dig med något mer meningsfullt än att försöka prissätta aktier flera gånger om dagen.

   Radera
 7. Inte illa! Själv ligger min timlön för närvarande på 1:14 kronor (innan skatt). Räknar med att nå 2 kronor innan midsommar 2019.

  SvaraRadera
  Svar
  1. That's the spirit!

   Fortsätt nu att jobba på sparkvot och långsiktiga investeringar så kommer tiden göra dig fri :)

   Radera
 8. Alltså shiet! Tyckte du nyss kom upp i 1 miljon och nu 1,1 :D Men då är det ju utdelningssäsong i och för sig.

  Stort grattis i alla fall!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Borde bli minst tre stycken hundratusen kronors inlägg per år :P

   Radera