söndag 20 augusti 2017

Uppdaterat listan med svenska ekonomibloggar

Som ni säkert vet har jag en lista på svenska ekonomibloggar som ni kommer åt uppe i vänstra hörnet. Har nu lagt till de bloggar ni själva anmält och kommenterat alla fram till bokstaven A - en del arbete återstår alltså :P

Här kommer de 176 bloggar som numera finns på listan. Fyller på med egna kommenterar allt eftersom.
100krmotmiljonen.seBloggare som är född på senare delen av 80-talet och siktar på minst 1 miljon kronor i sparkapital. Långsiktigt mål om att kunna välja att jobba eller inte. Många inlägg om investeringar, köp/sälj och hur portföljen går.
1rikareliv.blogspot.seBlogginläggen som kommer ganska exakt en gång per månad kretsar kring månadsrapporter och utdelningar.
40procent20ar.blogspot.seEn av de första ekonomibloggarna i Sverige - startades 2009. Handlade från början mest om utdelningar och utdelningstillväxt men utvecklades genom företagsvärdering, kassaflödesanalyser och värdeinvestering. Även grundare av sajten Börsdata. Bloggen uppdateras nu mycket sällan även om den har ett omfattande antal kvalitativa inlägg och säkerställer däför sin plats på listan.
6mille.mot6miljoner.seBloggaren förvaltar ett arv som ska utvecklas till 6 miljoner på börsen vilket kommer ske 2028 enligt den plan som finns på bloggen. Tyvärr utdaterad portfölj från 2016 på bloggen.
8eunderverketsresa.blogspot.se30-årig student som sparar och investerar i utdelningsaktier.
aktiefamiljen.blogspot.seFamilj på 5 personer som har bloggat sedan januari 2017. Portfölj på bloggen. Tips om verktyg. Utdelningsinvestering.
aktiefokus.seSkribenterna Kenny och Martin skriver analyser och om sina investeringar. Inriktning på fundamental analys. Portfölj på Shareville. Även skribenter i tidningen Värdepappret. Bloggen pausad t o m hösten 2017.
aktiegrisen.blogspot.seBloggande kille som ständig bygger på sin pengamaskin. Uppdaterad portfölj på bloggen. Bloggen fick en nystart i juni 2017.
aktieinkomsterTradevenue. Man får följa med i skribenten Davids vardag där har jobbar med sin portfölj för att skapa inkomster. Portföljen finns på bloggen. Frekventa inlägg.
aktiepappa.blogspot.seTvåbarnsfar som tillsammans med Aktieflickvännen driver bloggen och investerar på börsen. Har en rolig flik med förmåner för aktieägare. Företagare i fastighetsbranschen. Portfölj finns på bloggen.
aktiepressaren.blogspot.seAktiepressaren är en bloggare som är högutbildad och jobbar heltid. Har familj och bonusbarn. Första blogginlägget i maj 2017.
aktieraven.blogspot.seRäv som gillar aktier. Gått från fundamental analys mot mer teknisk. Bloggat sedan september 2012.
aktiesamlaren.wordpress.comFörfattaren till denna blogg har som mål att kunna leva på utdelningarna. "Pensionen" planerat till år 2037.
aktietips.netGränsfall till nedlagd blogg. Senaste uppdateringen i augusti 2016.
aktietipsen.sePrecis som det låter, massvis med aktietips - högt och lågt.
aktieviking.seFamilj som jobbar mot ekonomiskt frihet - vilket enligt planen kommer ta ungefär 15 år. Sparkvoten ligger på runt 50%.
amatorens-aktieblogg.blogspot.seNoggrann ekonomisk rapportering av vad som hänt under månaden samt sparkvoter. En utdaterad portfölj från mars 2016 finns på bloggen.
anothervalueinvestor.blogspot.seGränsfall till nedlagd blogg. Senaste uppdateringen i september 2016.
antlarinvest.comBloggaren är utbildad inom bygg på Chalmers och arbetar nu som projektledare. Bloggen ska ses som journal över privatekonomin. Syftet med sparandet är att få ett behagligt och tryggt liv.
apelsinblomskusten.blogspot.comSvensk 70-talist som bor och arbetar på spanska solkusten. Reflektioner om hur det är att bo i spanien. Arbetar som ingenjör, gillar att odla, springa och har hund.
applyingvalue.wordpress.comApplying Value
arnetalving.se/bloggDen populära twitterprofilen Kavastu har en hemsida som också innehåller en blogg.
atlasinvesto.blogg.seAtlas Investo
attvaljalycka.blogspot.seSmåbarnsfar som sadlat om från restaurangbranschen till ekonomi. Man kan läsa om hälsa, ekonomi och livskvalité. Matrecept och whiskey går det också att läsa om.
avfartfrihet.blogspot.seAvfart Frihet
besser1.wordpress.comBesser skriver strukturerat, eftertänksamt och tydligt vad som gäller vid investeringar.
billigaaktier.blogspot.seFår vara med på nåder eftersom den inte verkar uppdateras så ofta.
billigabolag.wordpress.comBlogg där det är priset på aktierna som styr. Flik med de analyserade bolagen.
blog.aldenaudio.seNiklas Aldén
blog.framtidsfeministen.seFramtidsfeministen
blogg.avanza.se/avanzaAvanzas officella blogg
blogg.avanza.se/hembergClaes Hemberg bloggar för Avanza.
blogg.avanza.se/private-bankingAvanzas privatbankingblogg
borsjagarcoachen.blogspot.se25-årlig bloggare med sambo och litet barn. Jobbar i försäkringsbranschen med utbildningar och har en sparkvot runt 30%. Portföljen finns på bloggen och är nära bräcka 100.000 kronorssträcket. Blandade inlägg.
borssvensson.seBörsSvensson
bullpappret.comBullpappret
christoffer-motmiljonen.blogspot.seChristoffer har bloggat sedan 2011. Stort fokus på utdelningar. Numera är bloggen mest månadsrapporter och inkomna utdelningar. Portföljen finns uppdaterad på bloggen.
cristofferstockman.blogspot.seMånga strängar på lyran. Försvar, politik, löpning och investeringar. 864 inlägg sedan bloggen startades 2007 även om det varit ett uppehåll under 2016. Finns också på Twitter. Rekommenderas av 4020 enligt bloggaren själv. Rekommenderas även av Seglarn. Bakar bröd på stockmansbrod.blogspot.se.
danielinvesterar.blogspot.seNådde nyligen milstoplen där utdelningarna för en månad var större än utgifterna. Har ett verktyg där man kan jämföra två olika företag och ställa in parametrar som utdelning, utdelningstillväxt och inflation och jämföra utfall.
danielwikstrom.seBloggens författare Daniel (familjefar med tre barn) som vill ha egen tid har nyligen passerat 10.000 kr i utdelningar under en månad.
defensiven.comBloggat sedan 2010. Går att följa portföljen och dess utvecklingen på bloggen. Skriver om börsen, bolagsanalyser och sina investeringar.
dividend500.blogspot.se/Dividend500
dividendbomber.wordpress.comDalmas boende i Stockholm som vill bli bombad av utdelningar. Bred portfölj (2,8 miljoner kr) med utdelningsaktier som går att följa på bloggen.
dividendhawk.blogspot.seFinsk utdelningsblogg som får vara med på listan eftersom den bevakar svenska utdelningsbloggar.
egoninvestor.blogspot.seBloggen startades ungefär samtidigt som min egen vår/sommaren 2015. Blandat kompott med köp/sälj, tankar om ekonomi mm. Sparkvoten låg på 30% under 2017. Mål om att ha tillgångar på 8 miljoner för att kunna leva på avkastningen. Portföljen går att följa på bloggen.
ekonomijakten.wordpress.comEkonomijakten
ekonomiskfrihet.blogspot.seHerr "Chansar mest" skriver om sina eskapader på börsen. Nådde sommaren 2017 över 10 miljoner i börsvärde på portföljen som går att följa helt transparent på bloggen. Frankofil och egen företagare som vill flytta från Sverige. Gillar goda viner. Har en bromans med twitttraren Sofokles @don_crisse .
ekonomisktrygghetTradevenue. Bloggat sedan 2009. Här kan man läsa om bolag, aktier, köp/sälj och utdelningar.
ettfattigtlandskap.comAnna med två barn som driver bloggen faller snart för strecket då den senast uppdateringen är från september 2016.
fantastiskafarbrorfriEn av få bloggare som tagit steget fullt ut och slutat på fina jobbet. Strax är även frugan där också. Massvis med inlägg om att leva gott på en billig penning och hur man gör för att få ekonomin att gå som ett väloljat maskineri. Allt är transparent på denna blogg, inkomster, balansräkning, utdelningar, investeringar, hus, uthyrning, budget osv.
fattigbonddrang.blogspot.seVi får följa en fattig bonddräng som sår för att senare kunna skörda. Bred portfölj där de flesta innehav delar ut finns att följa på bloggen. Värdet är ca en halv miljon kr. Hittills under 2017 har drängen skördat ca 16.000 kr i utdelningar. Aktiearbitrage förekommer.
fermentumvitae.blogspot.seBloggande filosof och även författare med intresse av antikens Rom som blivit frälst av investeringsvärlden. Ambitiösa, omfattande och intressanta inlägg om allt möjligt. Gillar att prata med sina läsare i kommentarsfältet så lämna gärna en kommentar så gör du hans dag. Pågående bromans med Chansar mest som driver en annan blogg.
finanstankar.seInsider från finansbranschen. Allt inom ekonomi utom teknisk analys och kompis med Lundaluppen? Har en populär inläggsserie om praktiskt fundamental företagsvärdering som jag kan rekommendera. Månadsutgifterna ligger runt 19.000 kr. Finns även på Twitter.
flutetankar.blogspot.seEkonomi, energi, miljö och jordbruk. Peak oil. Kritisk mot vanligt media. Bloggat sedan 2007 och första inlägget handlade om den svenska bobubblan.
fondanalys.seFondanalys
fonderingar.blogspot.seFonderingar
framtidafrihet.blogspot.se19-årig bloggare som är utdelningsinvesterare. Första inlägget skrev 11 mars 2016 vilket var ett par månader innan sista året i gymnasiet. Intressen är bland annat privatekonomi och investeringar. Sparkvoten är över 70% och portföljen går att följa på bloggen och ligger på ungefär 200.000 kr.
framtidsinvesteringen.blogspot.seFramtidsinvestering
framtidsplanen.blogspot.seBloggen handlar om ekonomisk frihet och drömmar. Bloggen är ett vertkyg för att bli bättre på de långsikta mål i livet. Målet är att kunna leva på passiv inkomst (utdelningar). Utdelningskalender och innehav finns att följa på bloggen.
frihet-innan-40.blogspot.se/Frihet innan 40
frihetsfonden.blogspot.se"En resa från modernt slavari till ekonomisk frihet." Inläggen handlar om mottagna utdelningar, köp/sälj och månadsrapporter i den egna ekonomin. Senaste inlägget från oktober 2016 så gäller att uppdatera nu...
frihetsmaskinen.blogspot.seInvesteringar med inriktning mot sånt som delar ut och portföljen har många innehav. Utdelningsmålen är dokumenterade och det går att följa utvecklingen att nå dessa. Har en flik om hur man kan leva på utdelningar. Har bloggen ända sedan 2009 men då på adressen http://imperiet.blogspot.se/. Historik om att "gått in i väggen" och jobbar nu halvtid. 3-4 år kvar till ekonomisk oberoende uppnås.
frisomfan.wordpress.comJobbar på oljeplattform i Norge och Nordsjön. Vill bli fri som fan. Hög lön och lyckats behålla jobbet trots nedskärningar i o m det fallande oljepriset. Blandande inlägg. Har för mig att bloggaren har en lägenhet i Thailand men kan minnas fel.
frokenspara.blogspot.seFröken Spara
fundamentalanalys.blogspot.seSom man nästan kan gissa av namnet är det fundamental analys som gäller här. Intressanta och skarpa analyser av företag som bloggaren investerar i. Detta kombinerat med en vass penna gör det alltid en fröjd att läsa på denna blogg. Nämn det inte om du har H&M eller Fingerprint i portföljen. Bloggat sedan 2009.
gottodix.blogspot.seSjukt produktiv herre som verkar vara mycket kunnig. Tagit fram utbildningen sparskolan vilken finns på bloggen. Strukturerad och har skrivit om sin ekonomistrategin i pragrafform. Portföljen finns garanterat på bloggen. Gillar att vlogga.
gottodixfamilj.blogspot.seGottodix har en även en familjeblogg.
grazinglady-58.blogspot.se70-talist som bloggat i fyra år och har värdeinvestering som intresse. Familjen sparar 60% och siktar på ekonomisk frihet om ett antal år. Blandade inlägg men mest månadsrapporter, köp/sälj och utdelningar. Köpt lägenhet i Spanien. Enligt liggande plan ska 425.000 kr i årliga utdelningar nås 2028.
grymekonomi.comSamlar information för ekonomisk frihet för att hjälpa andra. Vill inspirera. Inläggen handlar privatekonomi och mjuk frågor kring det. Länkar till andra bloggar med bra inlägg.
gustavsaktieblogg.blogspot.seBloggande jurist och familjefar i försäkringsbranchen. Kul blogg då Gustav letar tillväxtbolag och högutdelare över hela (!) världen. Drar sig inte heller för att investera i små eller okända (i Sverige) bolag.
hernhag.seFörfattare till två böcker om akiter och utdelning. Kan leva på sina utdelningar om han håller igenom lite på kostnaderna. Aktieskribent på privata affärer och kör även en populär aktiechat där han svara på frågor om aktier. Har ett avsnitt med tidslösa råd om aktier och börsen.
hwaspinvest.com20-åring som 7 september 2016 uppnådde milstolpen 1 miljon kr i portföljvärde. Bloggen är uppbyggd genom formatet veckorapporter och verkar ha en transparent portfölj.
indexinvesteringar.blogspot.se/Indexinvesteringar
indicatum.seIndicatum
ingenjorsliv.wordpress.comInläggen handlar om bolag, analys och köp/sälj. Senaste uppdateringen över 6 månader gammal.
investacus.comImvestacus Saverajus
investera-leva.blogspot.seHalvår sedan senast uppdateringen...
investera-pengar.blogspot.seGanska lika Petruskos blogg i designen - eller är det tvärt om? Sparar av sin lön för att bli ekonomiskt fri. Har satt mål inom ekonomi, hälsa, livkvalité och bloggande/Twitter.
investera.antileon.seArbetar på ett slitsamt låglöneyrke i offentlig sektor. Köper och behåller stabila bolag med bra avkastning. Utdelningar och månadsrapporter. Utdelningarna för 2016 var 26.000 kr.
investeralitemera.blogspot.seInvesteralitemera
investeramiljoner.blogspot.seHär kan man läsa bloggarens egna analyser, bokrecensioner, genomgångar av börsbolags VD:ar. Portfölj och utdelningskalender finns också. Utdelningarna för 2016 hamnade på runt 18.000 kr.
investerardagbok.blogspot.seHar en utdelningskalender och det går att följa en portfölj värd drygt 300.000 kr. Korta analyser. Månadsrapporter om hur investeringarna och ekonomin utvecklar sig.
investeraren.comNiclas från #PrataPengar som pratar pengar och aktier så fort han får en chans. Verkar ha jobbat hela sitt liv i finansbranchen och brinner för att sprida kunskap och inspiration om detta. Inläggen fokuserar på aktier, fonder, youtubeklipp och annat kul.
investerarens.se27-årig kille som arbetar som projektledare och siktar på att bli ekonomiskt oberoende genom att investera i utdelningsaktier. Har en miljonärsskola på bloggen.
investerarfysikernFysikdoktorand som gillar investeringar - speciellt kvantititva sådana. Sammarbetar med sajten Börsdata i Börslabbet vilket är en betaltjänst för att kvantitativa investeringar.
inwesterblog.comInWester
irvingsinvesteringar.blogspot.seVärdeinvesterare. Köttiga och resonerande inlägg om själva investerandet som sådant. Verkar inte uppdateras så ofta längre även om senaste inlägget är från juni 2017.
jobbochfirma.comEn av de första bloggarna jag följde. Man får detaljerade månadsrapporter om familjen ekonomiska status och investeringar. Från början handlade det mycket om hur han skulle utveckla de egna företagen och sedan säga upp sig från jobbet och arbete med dessa istället. Nu är det mer investeringar och passiva inkomster som är fokus. Minst ett av företagen verkar finnas kvar.
jordholmen.blogspot.seVerkar handla en del om makroekonomi, analys av börsen och en del egna analyser.
kaizenliv.wordpress.comKaizenliv
kampenmotindex.seEkonomiblogg om sparande, ekonomi, aktier och pension. Portföljen är delad i tre: direktavkastning, swing samt snabbväxande småbolag.
kfmtillmiljon.blogspot.seStartades i april 2017. Bloggaren är 42 år och konsumerade tidigare upp alla pengar. Nu fri från konsumtionsberoende och kronofogden. Sparkvot om 37%. Blir spännande att följa utvecklingen.
klirr-i-kassan.blogspot.seBörjade blogga redan 2006 och imponerande konsistent med inlägg ända sedan dess. Endast en liten svacka år 2012 då det var lite färre inlägg. Inlägg om aktier och köp/sälj. Portföljen på bloggen.
kronantillmiljonen.se/Kronan till Miljonen
krosussork.blogspot.seRiktigt utdelnings-"horder" som har siktet inställt på 50.000 kr i månaden i passiva inkomster genom utdelningar - svenska bloggvärldens mest ambitiösa målsättning? Oklart när det ska uppnås. Körde en 0-kronors månad i utlägg under januari för att det var kul. Mycket köp/sälj inlägg.
kvantinvestering.wordpress.com/Kvantinvestering
langsiktiginvestering.seKostnadstäckningen för den passiva inkomsten är 42.000 av totalt 600.000 kr i utgifter under ett år. Kör en populär inläggsserie som heter utdelarnas kamp. Porföljen finns presenterad som ett tårtdiagram. Utdelningsmålet är 785.000 kr / år och ska enligt plan uppnås år 2033.
leva-drommen.blogspot.se/Leva drömmen
lifeismygoal.blogspot.se3-barnspappa som drömmer att leva på utdelningar. Halvår sedan som bloggen uppdaterades.
lillaekonomen.blogspot.seMannen som ligger bakom det förnämliga verktyget NNAVA som ger information om din portfölj och dess utdelningar. https://nnava.github.io/ har även blogg.
lundaluppen.blogspot.seDen defensiva investeringsnestorn från Lund. Inga förhoppningsbolag utan det här är nog portföljen som står pall ett världskrig. Obligatorisk om man gillar långsiktiga och defensiva investeringar. Ett sant nöje att läsa med kvalité rakt igenom.
maxaallt.blogspot.seMaxa Allt
medelsvensk.blogspot.seMedelsvensk
miljonar.blogspot.seDriver kanske Sveriges populäraste sparblogg om hans resa mot att kunna sluta jobba? Det är nära nu sommaren 2017. Tidigare legendariska gnetarinlägg om att spara pengar i alla möjliga och omöjliga situationer. Nu mycket fokus på tankar på hur det hela ska förverkligas. Obligatorisk läsning för alla som är intresserade av sparande. Författare till boken miljonär innan 30 och pensionär innan 40.
miljonarnagongang.blogspot.se/MiljonärNågonGång
miljonjakten.blogspot.seSenaste uppdateringen i februari
minskattkista.seMinskattkista
money-f-nothing.blogspot.seMoney for Nothing
motmiljonen.blogspot.seHar en sektion om fundamentala nyckeltal samt utvalda inlägg om ekonomi. Nyligen tillbaka efter ett 3 år långt uppehåll. Bloggaren driver även sajten Matematikvideo.se.
nicklashemliga.blogspot.se/NicklasHemliga
nordnetbloggen.seNordnets officella bloggar.
notbuying.blogspot.seMamma som gillar att resa. Börjande bloggen 2006/07 med ett köpstoppsår. Nu gått vidare till andra mål. Inläggen handlar om allt som författarinnan gillar.
nothingbutreturn.blogspot.seKöpte sina första aktier som 16-åring. Nu jurist som gillar fundamental analys. Bloggaren verkar nu främst genom Twitter. Senaste inlägget från januari 2017.
nyanyafinans.seBlandade inlägg. Kategorierna allmänt, barnens portföljer, börspsykologi, utdelningsportföljen och spekulationer säger något om innehållet.
nyanyafinans.seNya Nya Finans
odlapengar.blogspot.se60-talist som vill komplettera den framtida vanliga pensionen med passiv inkomst från utdelningar. Från det att bloggen startade och utdelningsportföljen vuxit från 370.000 kr till nästan 1.2 miljoner kr.
onkeltomsstuga.seFrihetsälskande familj med 4 barn som inte orkande vänta på att sparande och investeringar vuxit till sig rejält. Tagit kommandot och skapat sin egen framtid här och nu genom att sluta på de vanliga jobben, flyttat till billigt boende på landet, odlar egen mat, höns osv. Bubblande blogg med aktivt kommentarsfält. Videobloggar och driver även egen podd.
onsdagsfonden.seOnsdagsfonden
pengabloggen.blogspot.seAmatör på börsen enligt egen utsago men ska innom 10 år leva som egen företagare och av investeringar. Äger även skog. Funderar på att investera i en liten hyresfastighet.
perpenningTradevenue. 50-årig pappa med fru och två barn. Per gillar penningar och vill äga det viktigaste i världen, nämligen tiden. Kamperar i Lund tillsammans med bloggaren Lundaluppen. Kanske de är grannar?
petrusko.blogspot.seFamiljefar som driver en av de större ekonomibloggarna. "Jobbar" inte längre utan lägger sin tid på börsen och bloggen. Här hittar du många uppslag till vettiga fonder och aktier. Säkert mist ett inlägg per dag och vissa dagar blir det flera. Portfölj på bloggen, stabila innehav och utdelningar är det som gäller.
placerapengar.nuKombinerad blogg och sajt om ekonomi och börsen. Har lagt mycket tid på att skapa ett "kunskapscentrum" för nybörjare som vill lära sig mer om investeringar och aktier. Vill köpa undervärderade bolag med starka balansräkningar och kassflöden. Portfölj på bloggen.
prepperinvest.blogspot.sePrepper Invest
privatspararen.sePrivatspararen
procentpanik.blogspot.seProcentpanik
rakapital.blogspot.seRasmus kanpital
rekylinvest.blogspot.seRekyl Invest
resanmotmiljonen.blogspot.se/Resan mot miljonen
rikedom.blogg.seTjej strax under 30 som vill ha passiva inkomster genom utdelningar. En förmögenhet på drygt 600.000 kr varav portföljen ligger på 500.000 kr. Utdelningsprognosen för 2017 års utdelningar ligger på om 18.500 kr.
riktliv.se/bloggSenaste uppdateringen från september 2016 så har ännu inte officiellt fallit för strecket. Inlägget handlade då om en 10-veckors resa till asien. Man får hoppas att de har gått bra.
rullstolsinvesteraren.wordpress.comBloggaren skriver om investeringar och ekonomiska funderingar. Siktar på att trygga den egna pensionen om jag minns rätt. 9 st egna analyser. Bloggat sedan 2013
rutersinvesteringar.blogspot.seGanska blandade inlägg med ett visst fokus på analyser och kommentarer till portföljbolagen. Går gärna på årsstämma. Skriver egna analyser och kommentarer. Portfölj finns på bloggen.
sittingbulleconomy.blogspot.seFaller snart för strecket då bloggen uppdaterades oktober 2016.
slimis20.blogspot.seSlimis Investeringsblogg
smabolagochundantag.wordpress.comSmå bolag. Flexibel värdeinvestering.
smartsnal.blogspot.seSmartSnål
snackargoja.blogspot.se@SnackarGoja
snalbarnspappa.wordpress.comSnålbarnspappa
snalbarnspappan.seSnålbarnspappan
snalgrisen.blogspot.seSnålgrisens ekonomiblogg
snaljapen.seFörsöker vara rationell och räknar på allt som rör sig enligt egen utsago. Finns många intervjuer på bloggen. Har ett inlägg vid namn "Bli miljonär i tre enkla steg". Första inlägget i december 2012 redvisade sparandet. Förutom bloggen är han är med i gänget bakom Finwire.
snalvargen.seKille med sambo som gillar sparande. Arbetar med IT. Här en till som kört vändan med utmattning och vill därför spara för att trygga framtiden. Spelar även in podd och videoklipp. Har lotteri/tävlingar på bloggen där det ges ut saker gratis.
sparabloggen.comDrivs av Thobias och Per. Lite bredare än en vanlig blogg i sin ambition. Inlägg om allt som relaterar till ekonomi.
sparaforlivet.blogspot.seSpara För Livet
sparakloktTradevenue. 36-årig oberoende privatsparare som ogillar finansbranschens girighet. Utdelningsinvesterare som siktar på att nå 250.000 kr / per i utdelningar tills år 2025 genom att spara klokt.
sparasmart.blogspot.se20-åring som heter Joakim och jobbar med redovisning. Faller snart för 1-års strecket!
sparaspendera.blogspot.sesparaspendera
sparatilltusen.appspot.comCyklisten Carl Gustavsson bloggar om privatekonomi, sparande och investeringar. Även andra blandade och trevliga inlägg. Köpte sin första aktie som 15-åring. Enkel design på bloggen vilket gör den lätt att läsa.
spardiet.blogspot.seSkriver engagerat och personligt om privatekonomi plus en del annat. Tidigare Slösa som konverterat till att bli en Spara. Vill "spara pengar och snåla så mycket det går utan att reta gallfeber på omgivningen". Drabbad av utmattningssyndrom precis som jag själv.
sparosverige.blogspot.seSparsam kille som gillar livet utan anställning. Tidigare ståupp-komiker. Roliga och läsvärda inlägg och ibland dyker det upp videoinspelningar i flödet också. Verkar ligga runt 1 inlägg per dag vilket är ganska bra för att vara en blogg med anknytning till ekonomi.
sparpappan.blogspot.seSparpappan
sparpingvin.blogspot.seSparpingvin
spartacus investMånga intressanta inlägg. Har även ett förnämligt register med egna och andras bolagsanalyser.
stabilekonomi.sePrecis köpt lägenhet som ska renoveras. Bloggen handlar om privatekonomi, aktier, sparande, barnsparande, skulder, jakt efter status, konsumtion och miljö.
staffansstrom.seStaffans Ström
tadolfsson.comT. Adolfsson
thepharmahub.wordpress.comThePharmaHub
thewolfofgothenburg.comThewolfofgothenburg
timhinvest.blogspot.seTimhInvest
tryggframtid.nu31-årig IT-konsult som har fru och barn. Sparar för en trygg framtid och kortare vintrar. Portföljredovisning ala tårtdiagram. Siktet är inställt att vid 55-års ålder ha 750.000 kr i årliga utdelningar.
tryggpension.nuTrygg pension
tungiutdelningar.blogspot.seTung Längtan Efter Utdelning
twitter.com/FamiljeinvestFamiljeinvesteraren
utdelningnissen.blogspot.seÖver 6 månader sedan bloggen uppdaterades.
utdelningssmalanningen.blogspot.seUtdelningssmålänningen
utdelningsspararn.blogspot.seUtdelningsspararn
utdelningsstugan.blogspot.seSparare och utdelningsinvesterare som bor i en liten stad nära Göteborg. Gör roliga animerade youtubeklipp med information om sparande och investeringar. Portföljen innehåller 46 olika innehav och är värd nästan 600.000 kr.
vagavaralangsiktig.blogspot.seVåga. Vara. Långsiktig!
vägentillfrihetFastnat i ekorrhjulet men har hittat en väg ut. Sparande, investeringar och att bo i varmare land 3 månader om året. En del efterforskningar om kostnader för att bo i Thailand samt hur man hittar upplägg för skolgång för barnen utomlands.
varaplaceringar.blogspot.seFamilj om fyra personer som bestämt sig för att bli ekonomiskt oberoende. Nått över 100.000 kr i sammanlagda utdelningar. Blandade inlägg.
vardebyran.wordpress.com/inlaggOm net-nets investeringar. Faller snart för 1-års strecket.
vastkustinvesteraren.seSkriver om investeringar. Driver även sajterna aktiefeed.se, investmentbolag.net och aktieinspiration.se.
villhaallt.blogspot.seStarta bloggen 2008 och är uppe i över 2.200 inlägg. För att citera bloggen "NJUTA, HÄLSA, PENGAR, INVESTERINGAR, AKTIER, FONDER, PERSONLIG UTVECKLING OCH MOTIVATION, FILM, MUSIK OCH MAT I STORA LASS". Även intresserad av trav.
walsund.wordpress.comBolagsanalyser, rapportgenomgångar. Massvis med inlägg hela vägen från 2013. Driver även sajten insidevoice.se
worldofdividends.blogspot.seSammanställer utdelningsbloggar och stabila utdelningsaktier runt om i världen. Finns förstås en flik för Sverige.
z2036.blogspot.seStefan är insider som jobbar i försäkringsbranschen och driver denna populära blogg. Mycket omfattande utdelningsportfölj. Har Sveriges kanske bästa sparkalkylator. Även grymt verktyg för portföljen och utdelningar. Läs!

5 kommentarer :

 1. Har dessutom försökt att uppdatera bloggflödet med de bloggar som finns med på blogglistan.

  SvaraRadera
 2. Du får gärna lägga till min blogg :)
  www.bliekonomisktoberoende.se

  SvaraRadera
  Svar
  1. Såg att du registrerade den. Går igenom dem stötvis så lägger till den vid nästa tillfälle.

   Radera
 3. Hej,

  Hur ser du på nedan aktieportölj, söker en bra spridning mellan utdelningsbolag och en investeringshorisont om minst 10år.

  Fortum
  Enbridge
  Sandvik
  Nobina
  Axfood
  Essity
  Hennes & Mauritz
  Handelsbanken
  Intrum justitia
  Skanska
  NCC
  Castellum
  Hemfosa fastigheter
  Klövern
  Investor
  Kinnevik

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej och tack för din fråga - några korta kommentarer:

   Enbridge känner jag inte till.
   Intrum har jag dålig koll på.
   Har valt Skanska före NCC
   Nobina har jag valt att inte investera i.
   Fortum har jag sålt eftersom jag inte vill äga.
   Hemfosa har jag ingen åsikt om.
   Följande skulle jag kunna tänka mig att äga
   - Essity
   - Sandvik

   Resten äger jag själv.

   Radera