torsdag 8 juni 2017

Skaffar Wifi - är ju mångmiljonär

Länkarna nedan till Hallon & Halebop är affiliatelänkar. Läs om hur jag ställer mig till affiliate och mitt löfte till dig som läsare under Rekommenderat

Sedan någon månad tillbaka har vi uppgraderat vårt bredband här hemma från en enkel och kostnadseffektiv lösning där vi kopplade upp våra datorer till mobilerna när vi skulle gå ut på internet. Själv hade jag ett riktigt fläskigt abonnemang från Tele2 som inkluderade massvis med gigabyte, fria samtal & SMS.

Nu har jag och min sambo tagit ett gemensamt beslutat om att uppgradera internet genom att gå över till Comhems lösning som finns i vår bostadsrättsförening. Det blir lättare att koppla upp sig när det finns Wifi hela tiden och man slipper fippla med sladdar.

När vi är två som delar på abonnemanget blir kostnaden inte så stor och samtidigt kan vi dra ner våra mobilabonnemang och spara lite pengar där. Ett plus med denna lösning är att vi slipper tänka på hur många gigabyte vi spenderar eftersom abonnemanget från Comhem är så kallad flatrate.


Operatören jag byter till heter Hallon och är 3's lågprisalternativ som drivs under eget varumärke. De kör en betalningslösning där man kan koppla sitt konto/kreditkort till abonnemanget vilket inte är så tokigt eftersom jag då får 1% cashback (riktiga pengar i handen) i och med att jag använder mig av Mastercard från Preem.

Jag kör nu abonnemanget Hallon Stor 8 Gb med fria samtal & SMS - som mångmiljonär har man ju råd att ha både Wifi och mobilabonnemang :P Hade ekonomin inte varit fullt lika bra hade jag kanske kört på Hallon Liten med 2 GB och 60 fria samtal & obegränsat med SMS. Då är man förstås noggrann med att ha tillgång till Wifi på de flesta ställen så att man slipper punga ut med dyra extra Gb mot månadens slut.


Att det på de flesta varianter av abonnemangen Hallon Stor och Hallon Liten just nu är halva priset de första 3 eller 4 månaderna plus att det ingår 50 Gb extra data (gäller Hallon Liten) gör inte saken sämre.

Om jag hade bott på ett ställe med risk för sämre täckningen skulle jag istället valt någon av Halebops abonnemang som är Telias lågprisalternativ (första månaden gratis). Har tidigare erfarenhet av Halebop och kan rekommendera dem.


Kom ihåg: Det är absolut förbjudet att teckna ett större abonnemang än vad ni behöver - annars blir det obligastorisk värstingresa med Utdelningsseglaren!Under länken Rekommenderat (upp i högerspalten) hittar ni även andra produkter och tjänster som jag själv använder och kan rekommendera.

10 kommentarer :

 1. Bra tips att köra begränsat abonnemang. Det gör jag också, men utomlands. Ska man ha ett abonnemang alls spar man lätt en tusenlapp eller två om året på att begränsa surf. Om man inte lyssnar på musik och streamar filmer dagligen klarar man sig på under 30 GB. Jag har 50 GB nu tror jag som just nu är minimumerbjudandet.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, det är ett litet bra "hack" för att komma ner i pris om man inte vill gå hela vägen och avskaffa internet på mobilen och surfa på bibblan, jobbet och andra ställen där det finns Wifi.

   Radera
 2. Hej Utdelningsseglaren.

  Jätte bra att du tar upp detta med telefon kostnad. Tycker dock att du rekommenderar helt fel operatörer. Jag själv ringer helt gratis med Vimla och de är billigare än både dessa operatörer. Jag rekommenderar dig att bli min Vimla vän och ringa billigare.

  https://vimla.se/?201605250938281876

  Jag själv både ringer och surfar gratis med Vimla. Har skrivit ett inlägg på min blogg om hur jag fick ner min kostnad från 145 kr i månaden till att ringa och surfa helt gratis.

  http://slimis20.blogspot.se/2016/12/fran-att-ringa-for-145-kr-till-0-kr.html

  Ha en bra dag.

  Mvh Slimis
  http://slimis20.blogspot.se/2016/12/fran-att-ringa-for-145-kr-till-0-kr.html

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tjena Slimis

   Tack för tips om Vilma. Kan dock inte rekommendera Vilma till läsarna eftersom jag inte själv har använt dem. Låter som att du är nöjd i alla fall :)

   Radera
 3. Många betalar helt sjuka summor för abonnemang som de inte behöver. Bra att du tar upp det.

  Ditt inlägg gav mig lite inspiration, jag skrev ett själv om när jag bytte abonnemang och gick från flera hundra i månaden till 99 kr utan bindningstid :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, lätt hänt att det drar iväg på abonnemangen om man inte har full koll på utgifterna.

   Radera
 4. Hur ser din tjej på att " gå i pension" tidigare än 65 :)?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Bäst att hon skriver själv om hon ser och vill svara på detta mer ingående.

   Tror dock att det är ställt utom allt rimligt tvivel att hon inte skulle ha något emot kortare arbetstid, längre semestrar och varmare klimat på vintrarna.

   Radera
 5. Här kör vi ett Hallon-abonnemang för 99 kr/månad. Fungerar bra, även om man såklart vill ner till 0 kr haha.

  Tycker din sida har blivit lite "rörig" Seglaren, kanske är det reklambanners med olika bilder och typsnitt som ställer till det. Har inte tänkt på detta innan men när jag läste detta inlägg blev det väldigt tydligt...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Snålgrisen

   Kul att höra att även det lilla abonnemanget funkar bra. Hittills är jag nöjd med Hallon stor.

   Försöker vara noggrann med att bloggen ska vara lättläst så det låter ju inge bra. Får gärna rapportera om det bara råkade vara reklambanners som ställde till det eller om det var något annat också.

   Radera