torsdag 5 januari 2017

Aktiearbitrage für allé

Som vissa av er redan har upptäkt har jag gjort en generell version av verktyget byt eller behåll vilken ni hittar under den nya fliken Aktiespreadar. Har själv redan använt metodiken och tjänat motsvarande 9.000 kr på att byta mina Handelsbanken A till Handelsbanken B.

Listan innehåller idag alla stamaktier på Largecap som har mer än ett aktieslag (A, B osv) men tanken är att lägga till aktierna på Mid- och Smallcap framöver.

"Arbitragehandel - det enda säkra sättet att tjäna pengar på aktiemarknaden" som någon läsare kommenterade :P

Från Wikipedia
Arbitrage (från lat. Arbitratus, fritt val) är en term som beskriver utnyttjandet av obalanser mellan två eller fler marknader, en kombination av matchande handelsmöjligheter används för att utnyttja obalansen mellan marknaderna, som består av skillnader i marknadspriser. När termen används av akademiker så refererar den till en transaktion som inte involverar något negativt kassaflöde och i något läge skapar ett positivt kassaflöde, enkelt uttryckt en riskfri vinst. Termen används oftast vid handel av finansiella instrument så som obligationeraktierderivat och valutor.

Hoppas att ni då och då vänder era "stekar" och ror hem dessa gratispengar!

6 kommentarer :

 1. Hej Utdelningsseglaren!

  Riktigt bra jobbat! Tack för du delar med dig av verktyget! Jag använde det själv förra veckan när jag bytte mina Handelsbanken A mot B.

  Värt att tänka på om man skall vända större "stekar" kan var att planera det med att byta courtageklass så att man inte betalar onödigt högt courtage. Själv bytte jag från Mini till Small på Avanza när jag genomförde mitt byte och sparade därmed några slantar. Man kan göra ett byte vad 30:e dag på Avanza.

  Må väl och Lycka Till framöver!

  SvaraRadera
 2. Ett bra tips som jag tror flera kan dra nytta av!

  /Aktieflickvännen

  SvaraRadera
 3. Bra jobbat! Bytte själv Handelsbanken aktierna när Petrusko gjorde det. Tror jag tjänade en halv aktie eller liknande efter avdraget courtage :)

  I övrigt hoppas jag att det är OK att jag lånade din twitterbild till mitt senaste blogginlägg.

  Lev väl och lev fritt!
  //Kronan till miljonen

  SvaraRadera
 4. Tack för riktigt bra verktyg!

  Vilket riktmärke använder du för när du tycker det är värt att använda arbitrage?

  Såg att SHB B som jag äger tillfälligt kröp över SHB A i förra veckan och funderade på att växla men eftersom jag bara har 10 aktier kommer jag oavsett inte kunna köpa fler aktier utan det blir några kronor i vinst efter courtage.

  Har man ett hundratal aktier är det förstås lättare att köpa till sig några fler men vore intressant att höra hur ni andra resonerar? För egen del tycker jag att det åtminstone bör vara 2-3 procents skillnad för att det ska vara värt risken att man missar avslut vid snabb korrigering och istället gör förlust på courtage.

  SvaraRadera
 5. Jag viktar om SHB och SEB till och från, många gratis aktier att hämta bara man har timingen på sin sida :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Låter underbart, gäller bara att hålla koll så att transaktionskostnaderna inte äter upp vinsten!

   Radera