måndag 21 december 2015

Att tjäna som en VD men leva på en halv städarlön

Som ni har märkt har det varit lite dåligt med uppdateringar här på bloggen. Har inte något uppsatt mål om ett visst antal inlägg per månad så det kan definitivt förekomma perioder med längre internvall mellan inläggen.
Saker som hänt:
 • Haft en mentalt tung period med mycket att göra på jobbet, förkylningar och i kölvattnet av det - bristande motivation. Det har varit mer att bita-ihop-och-kötta-på och sedan sikta in mig på julledigheten.
 • Som konsekvens av den lägre motivationen rent generellt så måste jag erkänna att min konsumtion har gått upp lite grann men ligger fortfarande rejält lägre än tidigare. Kan verkligen känna att det är lockande att lyxa till det när jag känt mig helt utkörd. Vilket också förstås är den vanliga kedja av reaktioner som drabbar de flesta som inte helt vaccinerad mot konsumtionssamhället.
 • Svårare att behålla fokus på jobbet då jag känner att målet med att kunna sluta jobba är inom räckhåll. Starkt kopplat till min identitet och hur jag resonerar och förhåller mig till omvärlden. Känner mig redan till stora delar som en person som lever av mina utdelningar och inte min lön. Har ju högre inkomster än en genomsnittlig VD men har de senaste månaderna bara spenderat 50% av vad en genomsnittlig städare har i nettolön. Har av den anledningen uppdaterat bloggens slogan till "Att tjäna som en VD men leva på en halv städarlön" för att påminna mig själv om resan jag gör.
 • Har funderat några extra varv kring belåning av mina aktier och siktar förmodligen på att justera upp amorteringstakten något. Återkommer om detta i ett separat inlägg längre fram.
 • Har uppdaterat sidan skulder och amortering med en graf föreställandes de ackumulerade räntekostnaderna för mina lån sedan januari 2014. Räknade ut att den totala snitträntan på alla mina lån just nu är 1,16 % efter ränteavdrag. På lite längre sikt är målet att inte betala någon ränta över huvud taget men dit är det förmodligen ganska långt. Första steget dit är att endast betala ränta för bostadslån. Även dit är det en bit.
 • Har köpt ytterligare 170 st Kinder Morgan (ticker KMI) den 9 december till 17,05 USD.
 • Har tagit bort länken till bloggen rika tillsammans efter att jag läst Chansar mest inlägg om det tveksamma affärsupplägget i Better Globe som Jan Bolmeson marknadsför på sin blogg. Utan att känna till några detaljer utöver det Chansar mest skrivit skulle jag personligen aldrig investera några som helst pengar där pengarna är bundna i 20 år oavsett övriga villkor.
 • Om ni inte redan har sett det har bloggaren Frivid42 / enkelboning bara en kort period kvar innan hans liv i frihet börjar på riktigt. Bara att gratulera :)

Ha nu en riktigt skön jul allihop!

Hälsar Utdelningsseglaren
FreeImages.com/Liensca

14 kommentarer :

 1. Underbart att ha dig tillbaka! Vila nu upp dig över jul och nyår så du sen kan fortsätta att inspirera oss!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack, kändes genast bättre när jag fick ro att uppdatera bloggen. Ni bloggläsare är underbara att rapportera till :)

   Radera
 2. Hello,
  Inspirerande inlägg. I den här takten når du dina mål snart. Riktigt kul, jag gläds för din skull =)

  Mvh petrusko

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tjenare

   Man kan säga att det både går väldigt snabbt och väldigt långsamt - samtidigt! I alla fall som jag upplever det. Det går också långsammare ju närmare målet jag kommer :)

   Radera
 3. God jul!
  Alltid lika underhållande att läsa dina inlägg. Vila nu upp dig och tahand om nära och kära. Amortera på bolån vill jag höra mer om 2016 ;)

  Allt gott
  /DanielWikstrom

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack ska du ha Daniel. Ska bli så skönt med ledighet och bara få bara vara med familjen. Årets julfirande innehåller en del nya moment så det blir spännande. Ytterligare en höjdare är att Starwars i iMax 3D inbokad :)

   Radera
 4. Ser fram emot nya framgångar och tips inför 2016. :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Per!

   Filar just nu på ett grymt inlägg om de fyra finansiella superkrafterna - vänta bara ;) Kul att ha dig här förresten.

   Radera
 5. Njut av dina framgangar och vila upp dig med familjen under julledigheten. God jul och Gott Nytt Ar!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack ska du ha Maria!

   Har precis kommit in i julmyset och ner i varv, känns utmärkt. Fascinerande hur snabbt jag kan vänja mig vid att inte jobba :)

   Önskar dig också en riktigt vilsam ledighet

   Radera
 6. Du är inte ensam att känna så här inför jul. Mycket som skall göras klart och allmänt tråkigt väder. Men snart är det nytt år och nu blir det bara ljusare för varje dag. Kör hårt!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack för din kommentar.

   Jo, lätt att ryckas med i stressen om man inte passar sig. Har ganska lätt för att stressa upp mig och det är faktiskt en av anledningarna till att jag vill bestämma mer över min egen tid och ha möjlighet att anpassa arbete och fritid så att det blir en bättre balans.

   Radera
 7. Mkt bra blogg, inspirerande!

  Ang Kinder Morgan och utdelning om du inte sett detta http://www.wsj.com/articles/kinder-morgan-considers-slashing-dividend-1449595430

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack ska du ha, kul att du gillar bloggen!

   Jo jag såg den brutala sänkningen och funderade på hur jag skulle göra. Som huvudregel behåller jag mina innehav över en längre period och jag ser inte någon anledning till att sälja, just nu i alla fall. Min bedömning är att bolaget har kvar sitt inneboende värde och det är främst omvärlden som har förändrats. Vi får se hur länge det dröjer innan ledningen väljer att återigen satsa på utdelningen. Lyssnade på telefonkonferensen och det lät som att de helt klart prioriterade lägre skuldsättning och framtida investeringar framför utdelning något/några år fram i tiden.

   Hursomhelst visar ju detta case tydligt att en hög skuldsättning kan drabba ägarna i form av lägre utdelning ganska så hårt.

   Radera