onsdag 25 november 2015

Inköp TeliaSonera

Skepp ohoj!

Har lovat er läsare att vara helt transparent gällande alla köp och sälj.

Med anledning av detta kan jag deklarera att 605 st aktier i Teliasonera blev inhandlade idag.


Mina totala köp i TeliaSonera är följande:

 • 2014-02-03 1545 st till 48,57 kr
 • 2014-02-24 1520 st till 49,55 kr
 • 2015-11-25 605 st till 41,18 kr

Har inte sålt några aktier i TeliaSonera.

5 kommentarer :

 1. Tack för uppdateringen! Blev Telia också för min del idag tillsammans med Handelsbanken:)

  Jobbar du något med riktkursen eller bevakningslistor?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej K!

   Handelsbanken är jag också lite småsugen på. 18% från toppen är inte så pjåkigt att komma in på. Tyvärr har jag större courtage i o m privatebanking och kör max 1 köp per månad som jag brukar se till att vara på minst 25.000 kr för att hålla ner kostnaderna.

   Är inte så duktig på att systematisera bevakning och analys på det sättet. Men har ett gammalt google spreadsheet med inköpskurser samt en annan larmhantering via Avanza som plingar till ibland när kurserna rasar. Rätt nöjd med att kunna öka i ett befintligt innehav då det börjar bli många bolag i portföljen.

   Radera
 2. @Utdelningsseglaren

  Finns det någon anledning, eller tanke bakom detta Telia köp? Jag menar kursen har väl stått, och stampat i tio år. Jag utgår från att det finns något mer än att man blir lite småsugen.

  Med vänlig hälsning

  Lars

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Lars, tack för din kommentar!

   Det är inte meningen att bloggen ska handla om enskilda aktier, köp/säljkurser och analyser.

   Med det sagt så kommer jag med Telia vara rätt nöjd om jag kan kassera in en utdelning på mellan 5-7% de närmaste 10-20 åren. Tror bolaget har relativt bra chanser att finnas kvar och pungslå en stor del av befolkningen (i detta land och andra) på överprisade tjänster samt med olika former av monopol (t ex fiber) Att vi nu med invandringen utökar antalet personer som ska ha mobiltelefoner, abonnemang, fiber osv är förstås bra för ett företag som Telia.

   Då jag blivit mycket kostnadsmedveten de senaste åren har jag inte kunnat låta bli att notera att det är mer eller mindre omöjligt att, på ett vettigt sätt, komma ner i pris för tjänster som telekombolagen erbjuder. Så min helt amatörmässiga gissning är att de fortsätter kunna ta bra betalt för sina tjänster även i framtiden. Ovan på det ska vi lägga utvecklingen med "internet of things" som just nu håller på att expandera.

   Brukar roa mig med att fråga familjer/personer hur många internetabonnemang de har. Inte helt ovanligt att en person kan ha 3-4 olika abonnemang (ADSL/Fiber, jobbtelefon, privattelefon, padda, internet på landet, internet i bilen osv).

   Har abonnemangsbantat och har numera endast ett (1) st som jag betalar själv.

   Hur många abonnemang har du själv?

   Radera
  2. Tack för svar!

   Svar:2:)

   Lars

   Radera