måndag 24 augusti 2015

Tacksamhet

Idag känner jag mig tacksam. 

Tacksam för att den 5 år yngre versionen av mig valde att bygga upp sitt sparande kring utdelningar. Känns tryggt att veta att det kommer ha trillat in över 200.000 kr i utdelningar innan året är över, oavsett hur börskurserna går. 


Anledningen till att jag är relativt säker på utfallet är att jag redan har klarat av 4/5 delar av målet.

Att det kommer en skvätt varje månad är inte fel det heller. 

Tack!

5 kommentarer :

 1. Wow, 200k du är verkligen där! Njut och förverkliga nu alla dina drömmar.

  Allt gott
  /DanielWikstrom

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Daniel

   Tack för din kommentar. Att skriva och sedan se att folk läser är kul. Att ni läsare kommenterar är förstås ännu roligare.

   Angående summan så var det några år sedan som jag slutade hetsa upp mig över pengar, eller hur jag ska uttrycka det. Hade jag inte kommit dit så skulle det ha inneburit en hel del mental smärta att titta på när portföljen nyligen gick ner ungefär en halv miljon på lite drygt en vecka.

   Missförstå mig inte, det är förstås otroligt privilegierat att ha den här situationen men jag har ju valt att leva långt under mina möjligheter rent finansiellt.

   Men du har helt rätt i att det är en otrolig känsla att närma sig målet som jag haft under några år nu!

   Hälsar Utdelningsseglaren

   Radera
  2. Måste bara få fråga, eftersom jag själv håller på med investerande och är rätt ny i detta. När du väl började, vad låg du på då och hur lång tid har det tagit dig att komma dit du är nu?

   Radera
  3. Kul att du frågar Anonym!

   Om jag minns rätt så började jag med runt 50-100 tusen kr i sparpengar runt 2007/2008. Innan dess hade jag inget strukturerat eller långsiktigt sparande alls, förutom en bostadsrätt jag köpt för lånade pengar. Om det blev pengar över i slutet på månaden så var det i princip en slump.

   Ni är några stycken nu som frågat om vem jag är, hur min resa sett ut och hur jag sparar så jag tänkte göra ett blogginlägg på ämnet inom en inte allt för avlägsen framtid.

   Vill också gratulera dig till att ha tagit det svåraste och viktigaste steget med sparande och investeringar, nämligen att "komma igång". Största risken rent generellt i ditt läge tror jag är att investera i fel saker så att man tappar intresset så satsa långsiktigt (=månadssparande), gärna i indexfonder eller stora stabila bolag (Largecap osv) med utdelning.

   Lycka till!
   Hälsar Utdelningsseglaren

   Radera
  4. Tack för svaret. Blir intressant att läsa om hur du lyckats komma dit du är idag. Själv har jag precis som du också nämner kört ett rätt ostrukturerat sparande på dyra fonder som givit lite och nära på inget tillbaka. Senaste året är det jag mer och mer har fått upp ögonen för det ekorrhjul jag själv befunnit mig i och numera vill ur. Ser verkligen fram emot ditt kommande inlägg. :)

   Radera