fredag 14 augusti 2015

Möte med Mr Money Mustache

Skepp o'hoj, hoppas ni haft en bra sommar!

Har själv bland annat varit på semester i San Francisco. Där mötte jag den här stiliga herrn som stod och väntade på att bli fotograferad.

Både staden och kringliggande region har riktigt mycket att erbjuda. Eller vad sägs om ett klimat som liknar svensk sommar året runt, Silicon Valley in på knuten, två rätt skapliga universitet (Stanford och Berkley), en riktigt fet bukt som ramas in av Golden Gate-bron, Alcatraz och förstås det mäktiga Stilla Havet. Allt detta avspeglas i bostadspriserna som är enormt höga.
Den lilla investeraren i mig tycke det var kul att på plats se Whole Food Markets, Trader Joe, Costco, Berkshire Hathaway and andra företag som jag på ett eller annat sätt läst eller hört talas om.


På Costco fick vi tyvärr inte gå in då man var tvungen att vara medlem.
Visste inte att Warren hade lånat ut sitt namn till mäkleribranschen.

Som av en händelse så råkade husguden Mr. Money Mustache ha en meetup i San Francisco. Så vi tog och pep iväg till Precita Park, hängde runt och pratade sparande och ekonomi med alla andra som var där. Självfallet med medhavd picknick. Det är inte alla dagar jag är på samkväm där det anses helt normalt att spara över halva inkomsten.


Kul att få träffa Pete (Mr Money Mustache) i egen hög person men det var svårt att få till ett personligt samtal då det var otroligt många som ville samma sak. Han är ju trots allt ekonomibloggarnas superhjälte nr 1 med nästan 7,5 miljoner sidvisningar per månad. Under avdelning oväntad information var att få höra Pete berätta att han brukar bättra på fettinnehållet i sitt kaffe med smör (!). Tror det hade något att göra med en diet. Någon som har provat? :)


Ett annat intressant möte var med en som hade jobbat på Google under några år och sparat 85-90% av inkomsten. Nu var han inte längre tvungen att jobba utan höll mest på med sådant han tyckte var kul. Där ligger man i lä!

2 kommentarer :

 1. Även om det var svårt att komma fram antar jag att det var kul att se en "idol" som MMM. Själv var jag en av de första tappra få som hittade hans blogg när den var nästan helt ny våren 2011. På den tiden kunde han personligen svara på i stort sett alla kommentarer. Den tiden är länge förbi, det är både roligt och tråkigt med framgången det blir liksom mindre personligt när det handlar om miljontals läsare.....

  SvaraRadera
  Svar
  1. Japp, det var en härlig krydda att träffa honom. Vi snackar ändå om en snubbe som, mer eller mindre, helt intuitivt brassade av en early retirementplan innan han var 30. Vad jag förstått så gjorde han större delen av jobbet innan han satte sig in i böcker och koncept inom området. Att han skriver fantastiskt inspirerande är inte fel det heller.

   Det måste ha varit skitkul att ha följt honom från början och se hur det hela utvecklade sig. Ofattbart många läsare och kommentarer på hans blogg nu.

   Kul att se dig här förresten! :

   Radera