lördag 28 maj 2016

Upp en halv miljon


Ibland går det ner och ibland går det upp. 

Som jag skrev i detta inlägg gick min portfölj ner 1 miljon kr mellan april förra året och februari detta år.Jobbigt kan man tycka? Själv ser jag det snarare som ett förväntat utfall baserat på hur börsen brukar fungera. Och vad brukar alltid komma efter en sättning eller ett ras? Jo, det brukar ske en uppgång. Så här ser den ut för mig.Är alltså upp 570.000 kr sedan botten i februari i år. 129.000 kr av dessa består av utdelningar - vilket motsvarar ungefär 23%.

5 kommentarer :

 1. Haha, usch. Det gäller att ha is i magen. :-) Tack för att du delar med dig!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Lättare att ha is i magen när man tänker riktigt långsiktigt. Dock ska man ha väldigt lite tålamod med olönsamma bolag ;)

   Radera
 2. Instämmer med föregående talare.
  Spännande grafer, läskigt stora belopp men intressant läsning.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jo, hisnande tanke att portföljen gått ner 2 st riktigt feta bilar och nu är åter upp en ordentlig ok segelbåt.

   Eller så kan man mäta det i Delicatobollar som jag gjorde när jag var yngre. Portföljen har alltså stigit 114.000 st sådana (a 5 kr st) :P

   Radera
 3. En halv mille kvar till +/- 0 då. Många "finansexperter" gillar ju att starta därifrån det vände och glömma det som var.

  Nu visade du ju dock grafen innan så man förstå att du fortfarande är på minus

  Men nog om det självklara. Du har inget intresse av ETFs utan kör bara aktier? Får loss dryg 1 miljon från min bostad nu då jag ska flytta utomlands och håller på att placera dessa. Tidigare har jag mest placerat mindre summor främst i ETFs likt SDIV och lekt runt lite i förhoppningsbolag utöver det.

  Försöker få så mycket tips som möjligt från den mer kunniga skaran.

  Jag kommer leva på utdelningen och behöver ca 500$/mån vilket är väldigt realistiskt. Men varje lilla % eller del av % gör stor skillnad i livskvalitet där jag kommer bo. Endast intresserad av månadsvis och ev kvartalsvis utdelning.

  Har du några favoriter? Behöver inte vara just en ETF.

  SvaraRadera