torsdag 4 mars 2021

Grymt gott godis från Lidl

Dags att dela med mig av mitt favoritgodis från Lidl.

Nej, det är inte ett sponsrat inlägg.

När man är mitt uppe i ekorrhjulet är det lätt att glömma bort det faktum att en sparad krona är mycket mer värd än en tjänad krona.






Anledningen till det är att du betalar skatt på det du tjänar och att lägre kostnader ger dig möjlighet till ett högre sparande och minskar samtidigt mängden kapital du behöver för att bli ekonomiskt fri. Och för de flesta är det också lättare att sänka kostnaderna jämfört med att höja lönen.

Har skrivit mer om det här i detta inlägg.

Mina tre absoluta godisfavoriter från Lidl sett till både smak och pris är dessa:


1. Chokladkaka med nötter


Märke: fin CARRÉ
Vikt: 100 gram
Pris per st: 7:90 kr
Pris per kg: 79 kr

Beskrivning: Här pratar vi mörk choklad med hela rostade hasselnötter. Kakaohalten är 57% och hasselnötterna utgör 27% av innehållet. Har prövat en inte helt oansenlig mängd liknande chokladkakor i den svenska livsmedelshandeln och kan inte något annat än att konstatera att den är av en helgrym kvalité och har dessutom ett fenomenalt bra pris.

Utan att överdriva påstår jag att en kaka med liknande kvalitéer i andra affärer lätt skulle kosta 20 kr, troligen mer. Sambon som är en riktig chokladsnobb och helst äter Michel Cluizel eller Valrhona låter mig inte ha denna ifred.


2. Chokladlinser med mint


Märke: Mister CHOC
Vikt: 250 gram
Pris per st: 14:90 kr
Pris per kg: 59:60 kr

Beskrivning: Här har vi återigen choklad men denna gång parat med mint och en krispig dragé. Jag får en lite lyxig känsla av att jag står på NK's chokladavdelning och provsmakar deras förnämliga och dyra sortiment. Passar utmärkt till kaffet. Tittar vi på kilopriset och jämför med chokladkakan ser vi att den är lite billigare vilket den också borde vara då det troligen är lite mindre kakao och mer socker i denna.

Svårt att säga något om priset förutom att det är löjligt bra förhållande mellan kvalité och pris.



3. Vit choklad med nötter

Märke: fin CARRÉ
Vikt: 100 gram
Pris per st: 7:90 kr
Pris per kg: 79 kr

Beskrivning: Japp, du känner igen den. Det är samma typ av chokladkaka som nr 1 fast istället gjord på vit choklad. Det är 27% hela och rostade hasselnötter i denna också medans kakaohalten naturligtvis är lägre i o m att det är vit choklad. Är väl i sötaste laget precis som all vit choklad men de har fått till en ljuvlig kombination av choklad och nötter även i denna. Rekommenderar att äta den kylskåpskall.


Okey, det var vad jag tyckte, men ta mig inte på orden utan prova gärna själv. Vore skoj om du ville skriva din smakrecension i kommentarsfältet nedan.
Prenumerera >>
 
Ny på bloggen >> Starta här
Utvalda inlägg >> Bag-of-Trix


15 kommentarer :

  1. Gillar choklad och nötter. Gärna i kombination. Men ogillar socker. Vad är sockerinnehållet per 100g?
    Mvh

    SvaraRadera
    Svar
    1. Sockerarter i respektive:
      - Mörka chokladen med nötter = 30%
      - Chokladlinserna = 76%
      - Vita chokladen med nötter = 40%

      Radera
  2. Jag håller helt med dig om kvaliteten på Lidls godis. Jag tycker att den 70%-iga chokladen är klart godast av alla märken jag provat(inklusive Valrhona och andra dyrmärken), men det är svårt att övertyga "folk" om att ens prova. Undrar varför?
    Lidl har f ö en hel del andra pärlor i sortimentet. Deodoranten t ex rekommenderas av Camilla Thulin och "gladpacken" blev bäst i test i Ica-kuriren. Jättebra grejor! Har du provat dom?

    SvaraRadera
    Svar
    1. Skoj att höra. Även om jag gillar den mörka chokladen jag med så tycker jag att den smakmässigt inte är i närheten av Valrhona och liknande märken. Men förstås väldigt fördelaktigt för dig att kunna få din favoritchoklad till ett så bra pris.

      Gillar att prova Lidl's sortiment så blir nu att testa deo och gladpack :)

      Radera
  3. Älskar de två första sorterna, men avskyr vit "choklad" :-)

    Trevlig helg!

    SvaraRadera
  4. Bra tips, blev sugen så ska testa alla tre idag redan!

    SvaraRadera
  5. Grattis till ett smart inlägg!

    En bra kombo av både fantastisk price / performance och att rekommendera något som höjer livsglädjen.... :-)

    Besser

    SvaraRadera
  6. Prisvärt som allt hos Lidl! Tyvärr är jag extremt petig när det kommer till godis och mina sorter brukar tyvärr inte finnas på Lidl :(.

    Lär dig mer om aktier och investeringar – läs Aktiepappa

    SvaraRadera
  7. Chokladen som Jag köper på Lidl kostar bara 5.90 är av samma märke fin carre.Istället för hela nötter så är nötterna hackade, en kopia på Marabous klassiska Schweizernöt men till ett superbra pris.

    SvaraRadera
  8. Får ta mig till Lidl snart. De har en del guldkorn i sortimentet. Trots att jag har 2st på gångavstånd blir det sällan att man hamnar där, för sortimentet är så ojämnt så man måste alltid komplettera på annat ställe. Om man ska vara ärlig är det inte kostnaden som håller mig från att äta mer godis heller :p

    SvaraRadera
  9. Jag tycker du borde satsa några kronor på dig själv och äta lite kvalitet när du väljer både mataffärer och chokladen. Men man förstår att man kan inte spara så mycket om man inte vara extrem snål med sitt liv. Herregud! Choklad från Lidl :-) Vilket skräp! Kosta på dig några kronor och lev lite liv över ytan.

    SvaraRadera
  10. Du går säkert rund med skitiga byxor och sparar med tvätt. Snålhet är 1000 ggr värre än fattigdomen. Man brukar säga så här: "Du har inga pengar om du lever snål!" Tycker synd om dig.
    Mvh

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ingen säger så. Sjukt konstig kommentar.

      Radera
    2. Du har alltså surfat runt på internet och nu läst att någon annan köpt choklad på Lidl. Förstår din upprördhet.

      Ska skyndsamt föredra ditt ärende i klagomålsgruppen. Du kan läsa om hur processen fungerar här:

      https://utdelningsseglaren.blogspot.com/2020/09/klagomal.html

      Radera
  11. Blir ett test i helgen. 5st för 25 spänn. Låter som ett kap.

    SvaraRadera