söndag 11 mars 2018

Aktierna med högst direktavkastning 2018

Innehåller affiliatelänkar

Information om utdelningarna från olika källor på internet. Aktiekurserna streamas live från Google Finance vilket betyder att listan löpande uppdateras med en korrekt direktavkastning.

Kriterierna för urvalet har varit large cap listan och minst 5% direktavkastning. Vid A och B-aktier är endast en av dessa medtagen samt att listan även inkluderar preferensaktier. Om utdelningen är uppdelad på flera tillfällen finns en notering om det.2019 års lista hittar du här >> länk

Gillar du utdelningsaktier får du inte heller missa sidan om svenska utdelningseliten!

Innehaven >> Seglarportföljen
Ny på bloggen >> Starta här
Utvalda inlägg >> Bag-of-Trix

10 kommentarer :

 1. Kan du förklara Oriflame på avanza står det "Direktavkastning 2,37%"

  SvaraRadera
  Svar
  1. Läser man årsrapporten så står det:
   · Styrelsen kommer att föreslå för årsstämman 2018 en total utdelning om 2,60 euro per aktie för 2017, varav 1,60 euro (1,00) per aktie ska betraktas som ordinarie och 1,00 euro (0,50) ska betraktas som en extra utdelning. Den ordinarie utdelningen ska ske i form av lika stora kvartalsvisa utdelningar på respektive 0,40 euro med start under det andra kvartalet 2018 och extrautdelningen betalas ut under andra kvartalet 2018.

   Alltså stämmer börsdatas siffror som utdelningsseglaren visar ovan. Men då är även extrautdelningen inräknad.

   Radera
  2. Utgår från det som bolaget har kommunicerat, säkrast att fråga Avanza varför de skriver som de gör

   Radera
  3. Upplever att flera utdelningar som Avanza skriver är felaktiga. Brukar alltid dubbelkolla på företagets webbsida när något ser märkligt ut. Sen kan man ju skriva ett meddelande till Avanza och påpeka felet så de har möjlighet att rätta till. Gissningsvis köper de denna data från någon leverantör.

   Radera
 2. Hej, tack för att du skriver och delar med dig. Har äntligen kommit igång med sparande och har även lyckats sätta mig in i hur man tar fram en bra portfölj, kan du ge kommentar på min lista. Har exponering enligt följande: Fastighet 22% , Investment bolag 29% , resten fördelat ca 7% och totalt 14 bolag, har köpt konto hos börsdata och tycker att jag har lärt mig en hel del faktiskt.

  Acando
  Atlas Copco B
  Axfood
  Bilia
  Castellum
  Diös
  Hemfosa
  Hennes & Mauritz
  Industrivärden C
  Investor B
  Latour
  Skanska
  Sweco B
  Öresund

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej och tack för kommentar!

   Ser ut som en bra och stabil portfölj även om ingångspriserna kan ha betydelse. Sen har jag personligen svårt för konsultbolag (Sweco & Acando) där det inneboende värdet går hem kl 17 och att man bara kan hoppas att det kommer tillbaka dagen efter.

   Vidare skulle jag själv hoppat Bilia och istället öka exponeringen i Öresund (äger runt 12% av Bilia) och andra investmentbolag.

   Lycka till!

   Radera
  2. Tack så mycket. Jag håller med dig, bort med Bilia och öka investmentbolag eftersom långsiktig stabilitet är vad jag vill.
   Vilka bolag skulle du kunna ersätta med Acando & Sweco, funderade på Boliden men lite tveksam eftersom utdelningstillväxten har halkat efter, NCC B lockar och öka i öresund?

   Radera
  3. Har ingen aning vad som är bäst för dig. Jag själv investerar i Seglarportföljen som du hittar uppe till höger på bloggen.

   Radera
 3. Tack för du delar med dig
  Både NCC och Skanska lockar med hög DA och god utdelningshöjningshistorik.

  SvaraRadera