onsdag 6 april 2016

Ibland har man tur

Gick ju och köpte Kinnevik häromdagen för i runda slängar 75.000 kr. I går fick den manodepressiva Mr Market för sig att Kinnevik inte alls var värt lika mycket som jag hade köpt den för (230,30) - den handlades ner mot 218 kr. En nergång på 5 % under en och samma dag!

Perfekt för mig som vill köpa på mig mer, så jag tog in Kinnevik för ytterligare ungefär 25.000 kr - 115 st för 218,80 kr st.

Nu har jag totalt 441 st aktier i detta investmentbolag och kan med tiden tänka mig att öka upp så att jag har en full position runt 150.000 kr.

Belåningen gled upp mot 10% i och med detta köp men det är ju rätt mycket utdelningar på gång in samt att jag har avslutat(återköpt) några pensionsförsäkringar som kommer stärka upp kassaflödet inom den närmast tiden. 10 % belåning är ungefär halva den belåningen jag hade tidigare.

Fortsätter börsen (egentligen är det ju respektive aktiekurs) upp nu under våren, sommaren och hösten kommer jag troligen inte handla så mycket utan fokusera mer på amortering. Går det ner kommer jag fortsätta köpa och ligger det och skvalpar runt dessa nivåer blir det en kombination av köp och amortering.

Hej hopp!

4 kommentarer :

 1. Tur att du är vid stadd kassa, hehe

  SvaraRadera
  Svar
  1. Är belånad så har ju tyvärr inte någon kassa.

   Radera
 2. Svar
  1. javisst - känns skönt att ha tur oavsett om det går upp eller om det går ner.

   Skönt att kunna hjälpa Kinnevik med att ta hand om deras överskottslikviditet - det gäller att ta sitt ansvar :)

   Radera