måndag 28 maj 2018

Första månaderna som fri

Alicante city och marina
Nu har det gått drygt fyra månader sedan jag tog steget och slutade mitt löpande arbete för att prova på livet som fri.

Än så länge har jag inte ångrat mig!

Det är faktiskt fortfarande lite svårt att fullständigt greppa att jag nog inte kommer behöva jobba en enda dag till i hela mitt liv, om jag inte känner för det. Har dock inte haft några problem med att hålla mig sysselsatt sedan den 19 januari då jag tackade för mig på jobbet.

Det har mer eller mindre blivit så som jag tänkt mig, dvs att jag ska ha tid för att fokusera på andra saker än jobbet som ju tagit allt för mycket av min energi efter min utmattning sommaren 2016.

Det har varit mycket bra för mig att få mer tid för träning, kunna vila när jag varit trött, engagera mig lite mer socialt och framförallt kunna göra saker i min egen takt (som inte är så hög nu för tiden).

Gillar ju punktlistor så tänkte lista lite grejor jag pysslat med senaste tiden:

 • Fyra veckors semester med min sambo, varav tre av dessa spenderades på Kanarieöarna. Vi bodde 5 olika ställen under dessa tre veckor så blev lite väl mycket kringflackande för min smak även om resan som sådan var toppen.
 • Lånat en kompis lägenhet i Alicante 10 dagar för att hänga med en annan "pensionär" och kolla in bostadsmarknaden.
 • Fyra dagars segling i Stockholms skärgård med svårt bra väder. Blev inte så mycket segling men däremot blev det riktigt bra klipphäng, grillning, bastu och bad.
 • Hållit en kurs och debiterat tre dagars arbete i min enskilda firma. Var riktigt kul att göra detta och uppskattar verkligen upplägget med att jobba intensivt någon eller några dagar för att sedan kunna stänga boken och koppla av.
 • Spelat en hel del tennis, tränat på gym och löptränat. Även om träningsmängden totalt sätt inte är i närheten av den jag egentligen vill ligga på, men det kommer nog framöver.
 • Sakta men säkert börjat återerövra mitt sociala liv.


Livet blir ju förstås inte per automatik fantastiskt bara för att man slipper vara på kontoret varje dag. Som frivilligt arbetslös får man själv istället ta mer ansvar för att få till en bra avvägning mellan ansträngning och återhämtning, mellan egen tid och möjlighet att socialisera osv.

Även om den första tiden varit mycket lovande dröjer det säkert fram tills i höst innan jag har en känsla för hur jag verkligen känner inför livet som fri.Följ bloggen via mejl, Twitter, Facebook eller Google+

Innehaven >> Seglarportföljen
Ny på bloggen >> Starta här
Utvalda inlägg >> Bag-of-Trix

13 kommentarer :

 1. Så kul att de verkar trivas!
  Är lite avundsjuk men trivs så bra på jobbet att jag inte skulle säga upp mig, även om jag kunde.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Bara köra på med jobb så länge man pallar. Lagom tills du tröttnar på jobbet lär du ha en riktigt fet portfölj att luta dig tillbaka på :D

   Radera
  2. Ja vi får hoppas på det. Ser framemot att följa din nya resa i livet 😀

   Radera
 2. Jag är inte bara lite avundsjuk! Men det motiverar mig å andra sidan att någon redan nått ditt jag vill nå! :-) Bra inspirerat!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Bara fortsätta odla sin egen trädgård!

   Radera
 3. Tusen tack för att du delar med dig av din nya erfarenhet. Det finns gott om bloggar av folk som likt oss själva är i ackumulationsfasen, men inte så många som faktiskt lever på sina utdelningar. Ser fram emot om mer ekonomiska redogörelser för hur privatekonomin tuffar på. Gissningsvis kan du inte leva såhär varje månad, även om det hade varit riktigt gött!

  Fortsätt njut, du är en inspirationskälla för oss andra som sparar och gnetar ;)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Lite dålig koll på utgiftssidan senaste åren. Dock är nästan alla utgifter aktivt spenderande så inga problem att justera ned kostnadssidan om det skulle behövas. Har fortfarande väldigt slimmat med abonnemang och andra löpande kostnader som bil osv.

   Radera
 4. Härligt att läsa.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej och tack för att du stannade till här och kommenterade!

   Radera
 5. Trevligt att kunna vara ledig så mycket med tanke på vädret senaste tiden!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Javisst! Minst lika bra väder här nu som runt medelhavet nu

   Radera
 6. Gött att du är tillbaka och skriver inlägg lite mer frekvent seglarn! Främst är jag avundsjuk på att du kommer loss och kan gå på stämmor så som du gjort här under våren. Det är något jag kommer prioritera när jag lägger ner jobbet.


  Aktiepappa - en blogg om ekonomi och aktier

  SvaraRadera
 7. Otroligt motiverande läsning!

  // Frilans

  SvaraRadera